Aleksandar Djordjevic

Žeravica i Kapičić: Đorđević najbolje rešenje

Legende srpske košarke Ranko Žeravica i Dragan Kapičić poručili su danas da je Aleksandar Đorđević najbolje rešenje za upražnjeno mesto selektora nacionalnog tima.
-Ja sam zadovoljan što se Đorđević spominje kao glavni kandidat za selektora. On poseduje veliko internacionalno iskustvo i autoritet, delimično i trenersko iskustvo u Italiji. Očekujem da će doneti mnogo novih stvari reprezentaciji i da će postaviti mnogo ambicioznije programe nego što su bili do sada – rekao je Žeravica.
Stručnjak koji je predvodio selekciju Jugoslavije do prve titule svetskog šampiona sveta u Ljubljani 1970. godine dodao je da će Đorđević manjak iskustva kao trener nadomestiti sa prvim utakmicama i uz pomoć starijih kolega.
-Ne očekujem odmah najbolje rezultate, potrebno je da prođe vreme, nekoliko evropskih šampionata i svetskih takmičenja. Od njega se u perspektivi može više očekivati. Ne mislim da treba odmah da se iskaže, naprotiv, već da do rezultata dođe strpljivim radom – veli Žeravica.
Dragan Kapičić, koji je svojevremeno obavljao i funckiju predsednika Saveza smatra da bila velika šteta ako Đorđević ne bude imenovan za selektora.
-Ima moju čvrstu podršku, jer mislim da poseduje sve odlike, od igračkog, ljudskog do intelektualnog nivoa. Imam izužetno poštovanje i uvažavanje prema njemu kao ličnosti i budućem treneru, da ne govorimo kakav je igrač bio. To je moje mišljenje, sa kojim se možda neće svi složiti, međutim, mislim da je sazreo za taj posao i da ga zaslužuje s obzirom na sve vrednosti koje poseduje – rekao je Kapičić. 
Đorđević je najozbiljniji kandidati da na funkciji selektora zameni Dušana Ivkovića, koji je napustio kormilo nacionalnog tima posle Evropskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mesta.

Povezana vest:  Mijatović odabrao juniore za EP