partizan fener

Partizan ubedljiv protiv Budivelnika, ostao u igri za Top 16

Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu Budivelnik sa 76:61 (17:13, 25:14, 17:10, 17:24), u osmom kolu Grupe A Evrolige. Crno-beli su tako ostali u igri za plasman u Top 16 fazu Evrolige, pošto sada imaju dve pobede i šest poraza, trijumf manje od Nantera, koji će se u osmom kolu sutra sastati sa Barselonom. 
Partizan će u narednom kolu gostovati Fenerbahčeu u Istanbulu sledećeg četvrtka. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Žofri Lovernj sa 18 poena, Bogdan Bogdanović postigao je 15, a kapiten Dragan Milosavljević 14. Budivelnik su predvodili Dariuš Lavrinovič i Dainiuš Šalenga sa po 11 poena. 
Iako su košarkaši Partizana loše šutirali za tri poena, timskom igrom, dobrom kontrolom lopte i skokom diktirali su tempo i tako zabeležili sigurnu pobedu. Budivelnik je na početku utakmice pokušao da iskoristi stegnustost domaćih košarkaša i držao se u prvoj četvrtini, ali se potom Partizan razigrao i već u drugoj deonici prelomio meč. 
Partiizan je posle prve četvrtine vodio sa četiri poena razlike, a onda je u drugoj velikom serijom napravili nedostižnu razliku. Kapiten Dragan Milosavljević sa osam vezanih poena na početku treće deonice odveo svoju ekipu na plus 23, a crno-beli su do kraja utakmice odličnom igrom sačuvali prednost i lako došli do pobede. 
Utakmica je odigrana pred, prema zvaničnim podacima, 15.200 navijača, a atmosfera nije bila nalik onoj u Pioniru. Navijači su imali mikrofon, tako da je publika sve vreme mogla da čuje upustva za navijanje organizovanog dela publike. 

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Novog Zelanda