marjanovic napadZvezda nadigrala Zadar u Železniku

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Železniku sa 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13) u poslednjoj utakmici 11. kola regionalne Jadranske lige.
Crveno-beli su se ovom pobedom osamostalili na vrhu tabele, pošto sada imaju devet trijumfa i dva poraza, dok je Zadar 11. sa četiri pobede iz 11 mečeva.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Boban Marjanović sa 15 poena, koji je upisao i 10 skokova, dok je Marko Simonović dodao 11.
U ekipi Zadra istakao se Marko Šutalo sa 20 poena.
Zvezda je dobro počela utakmicu i sredinom druge četvrtine došla do 16 poena prednosti. Ipak, ekipa crveno-beli su se tada opustili, pa je Zadar smanjo na šest poena zaostatka do poluvrmena.
Serijom od 7:0, Zadrani su posle tri i po minuta u drugom poluvremenu prvi put poveli i od tada su se ekipe smenjivale u vodjstvu, sve do finiša treće deonice, kada je Zvezda serijom 8:0 došla do sedam poena razlike.
Zvezda je u poslednjoj četvrtini odigrala mnogo bolje od rivala i u jednom trenutku stekla maksimalnih 17 poena prednosti, te lako privela utakmicu kraju.
Meču u hali u Železniku prisustvovalo je oko 1.500 gledalaca.
Zvezda je utakmicu morala domaćin da bude u Železniku, jer je hala Pionir zauzeta zbog Svetskog prvenstva u rukometu za žene, koje se igra u Srbiji.

Povezana vest:  Marković u Radničkom iz Kragujevca