bogdan bogdanovic par oli 1Vujošević: Bogdanović igrao povređen, pod injekcijama

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je jedan od najboljih košarkaša tog kluba Bogdan Bogdanović igrao povređen i pod injekcijama u večerašnjoj pobedi protiv Budućnosti.
-Bili smo potrošeni, ali smo imali iskustva iz Solnoka. Imali smo I jednu situaciju koju nismo objavili, Bogdanović se juče ozbiljno povredio na treningu u jednom duelu, dobio je spazam, ima bolove u leđima i igrao je pod injekcijama, toliko nam je ova utakmica bila važna – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u Pioniru.
Partizan je kao domaćin savladao Budućnost sa 72:65 u 12. kolu Jadranske lige i tako se izjednačio skor sa Crvenom zvezdom, koja je vodeća na tabeli.
-Znali smo da će biti teška utakmica, kao što je i bila. Poštujemo Budućnost kao dobar sastav, koji je pažljivo selektiran godinama unazad. Možda se osetio izostanak Aleksandra Ćapina, ali imaju po dva ili više igrača na svakoj poziciji – kazao je trener crno-belih.
Vujošević je zahvalio svojim igračima, za koje je rekao da su „imali karakter i hrabrost“ jer su igrali povređeni i u bolovima.
Prema njegovim rečima, energija Partizanove publike je „odlično sredstvo za oporavak igrača“.
Trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da mu je žao što njegova ekipa nije uspela u završnici da pogodi slobodna bacanja i otvorene šuteve i da tako „zakomplikuje život Partizanu“.
-Ostaje žal što nismo napravili iznenađenje, ali idemo dalje, a Partizanu želim sve najbolje. Pokušali smo da iskoristimo zamor I emotivno pražnjenje iz duela sa Fenerbahčeom. Čitavu utakmicu smo praktično igrali u egalu, što nam je bio cilj, ali nismo uspeli da kontrolišemo dominaciju Partizana u skoku – rekao je Jovović.
Partizan će u sledećem susretu u četvrtak dočekati CSKA Moskvu u poslednjem kolu grupne faze Evrolige, dok će se u narednom kolu Jadranske lige sastati sa Cedevitom u Zagrebu.

Povezana vest:  Božić. Najvažnije je strpljenje