basketball clipartMartič: Pobeda protiv Zvezde važna za samopouzdanje

Trener košarkaša MZT Skoplja Zoran Martič rekao je da je oduševljen večerašnjom pobedom protiv Crvene zvezde sa 65:58 u 12. kolu Jadranske lige.
-Znali smo da ćemo igrati protiv jakog protivnika. Apsolutno sam zadovoljan odbranom. Nadam se da će ovaj trijumf doneti samopouzdanje i da ćemo igrati sve bolje i bolje u narednim utakmicama – rekao je Martič makedonskim medijima.
On je pobedu nad Zvezdom posvetio navijačima skopske ekipe.
-Skoplje nije veliki grad kao Beograd, MZT nema tradiciju kao Partizan ili Crvena zvezda, ali se pokazalo da je klub na istom nivou i da su naši navijači jednako dobri, možda čak i bolji od srpskih – naveo je slovenački stručnjak.
Martič je kazao da je zadovoljan kako je odigrao novi košarkaš MZT-a, nekadašnji igrač Zvezde i Partizana Ivan Martinović.
-Zadovoljan sam nivoom košarke Martinovića, on se pokazao u dobrom svetlu, iako znam da može još bolje. Možda će biti oscilacija, još je mlad, ali pokazaće kvalitet – kazao je Martič.
Kapiten MZT-a Todor Gečevski ocenio je da je njegova ekipa zasluženo došla do pobede.
-Crvena zvezda na papiru možda jeste bolji tim od nas, ušli smo u duel posle serije loših rezultata, ali smo verovali u svoj kvalitet. Žrtvovali smo se, borili za svaku loptu 40 minuta i zasluženo pobedili – istakao je Gečevski.
MZT posle 12 utakmica ima skor 5/7 i osmi je na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Zvezda lider sa devet pobeda i tri poraza.

Povezana vest:  Evropsko prvenstvo u Sloveniji promovisano u Beogradu