dule vujosevic 1

Vujošević: CSKA favorit, nadam se da će Mesina „pustiti“

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je CSKA favorit u predstojećoj utakmici u Evroligi i poručio da se nada kako će trener Moskovljana Etore Mesina „pustiti“ crno-bele da prođu u Top 16 fazu.
-Realno govoreći favorit je CSKA, ali nama ostaje nada da će Mesina da nas pusti. Jer, kad je teško – Mesina – rekao je Vujošević sa jasnom aluzijom na spekulacije da je trener Fenerbahčea Željko Obradović u prethodnom kolu pustio svoj nekadašnji klub da pobedi u Istanbulu.
On je dodao da je svima jasno šta crno-belima donosi duel protiv CSKA.
-Zadovoljni smo što u poslednje kolo ulazimo sa šansom da pobedom dođemo do Top 16 faze. To je veliki kapital za ovaj tim, ako hoćeš da budeš šampion, moraš da trčiš sa šampionima – istakao je Vujošević.
Trener crno-belih podsetio je da su Moskovljani uložili skoro 60 miliona evra u tim i da srazmerno tome imaju visoke ambicije.
Upitan da prokomentariše najave da će novi selektor Srbije biti Aleksandar Đorđević i da li je njega neko kontaktirao, Vujošević je rekao:
-Ko god bude izabran na to mesto imaće moju punu podršku i podršku celog Partizana, kao kluba koji je dao najviše reprezentativaca. Ja sam imao jedno ružno iskustvo svojevremeno i da me je neko zvao i pitao sada, razmislio bih o tome, ali pitanje je do čega bi to razmišljanje dovelo. Svestan sam svoje pozicije, da me navijači Partizana mnogo vole, a navijače Zvezde mnogo ne vole – naglasio je Vujošević.
Prema njegovim rečima Bogdan Bogdanović biće spreman za meč, iako je protiv Budućnosti igrao pod injekcijama, kao i da neće mnogo razmišljati o meču Nanter – Fenerbahče, uprkos tome što bi pobeda turskog tima značila i prolaz crno-belih, bez obzira na ishod meča u Pioniru
Amerikanac Tares Kinzi istakao je da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu, ali i pobedu.
-Setimo se ubedljivog poraza u Moskvi, ali više od tog gubitka smeta mi što smo tada ostali bez Lea Vestermana, koji se povredio. Moramo da pobedimo, pa makar i sa jednim poenom razlike.
Utakmica 10. kola A grupe Evrolige između Partizana i CSKA igra se u četvrtak od 20.45 sati u dvorani PIonir.

Povezana vest:  Partizan na završnom turniru, Zvezda pala u Kragujevcu