partizan fener

Gašić: I košarkaši Reala su ljudi, igra se pet na pet

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je danas da će njegovi košarkaši učiniti sve da se protv Real Madrida prikažu u najboljem mogućem svetlu na početku Top 16 faze Evrolige. 
-Spremićemo se za ovaj duel na najbolji mogući način, i igrači Reala su ljudi od krvi i mesa, na terenu će se igrati pet na pet i naš mladi tim će bez obzira na sve malere učiniti sve da se u najboljem mogućem izdanju prikaže na otvaranju Top 16 faze – rekao je Gašić novinarima u beogradskoj Areni. 
Prvi trener crno-belih Duško Vujošević je u bolnici zbog zdravstvenih problema i još je neizvesno da li će voditi ekipu protiv Reala. 
-Imam svakodnevni kontakt sa Vujoševićem, o njemu vodi brigu najbolji tim lekara i u mnogo je boljem stanju, a ja sam odavno spreman za neke stvari, pa i za evroligaški debi – naveo je Gašić. 
Osim od ranije povređenih igrača, ostali će biti spremni za duel sa španskim klubom, među kojima su i Bogdan Bogdanović i Terens Kinsi. Gašić je kazao da je Partizan samim prolaskom u Top 16 fazu napravio veliki uspeh. 
-Napravili smo veliki uspeh prolaskom u visoko društvo i bolja nagrada za sve što je napravljeno nije bila potrebna. Ovih 14 utakmica su nešto najvrednije moguće i od neprocenjivog značaja za stasavanje igrača – kazao je pomoćni trener crno-belih. 
Gašić je dodao da je Real sa 25 vezanih pobeda pokazao koliko je jak. 
-Real je na impresivan način završio prvu fazu Evrolige, a isto tako kvalitetno igraju i u španskom prvenstvu. Oni su jako pametno i pažljivo, na mikroskopski tačan način doveli četvoricu igrača koji su im nedostajali. Kao tim su pokazali neverovatan potencijal i individualni kvalitet su stavili u funkciju ekipe. Uživaju u igri I neverovatna je lakoća sa kojom igraju – istakao je Gašić.
Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da su sve misli njegovih saigrača usmerene na meč sa Realom. 
-Real je sigurno među najboljim timovima u Evropi, ako ne i najbolji. Igraćemo rasterećeno, daćemo svoj maksimum i borićemo se do kraja. Svi se radujemo utakmici i misli su nam okrenute samo ka njoj, jedva čekamo da počne – kazao je Milosavljević. 
Partizan će dočekati Real u četvrtak, 2. januara, od 19.00 u beogradskoj Areni. 

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, AT: "Pristup određuje tok meča u Čačku"