partizan real arena (2)

EVROLIGA, TOP 16

Košarkaši Partizana poraženi od madridskog Reala

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Reala iz Madrida sa 80:64 (29:17, 18:22, 11:10, 22:15), u utakmici prvog kola F grupe Top 16 faze Evrolige.
Meč je odigran pred 21.374 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Gžegož Zjemblicki (Poljska), Redžep Ankarali (Turska) i Panajotis Anastopulos (Grčka).
PARTIZAN: Tepić, Lovernj 13, Dalo, Milutinov 8, Milosavljević 9, Bogdanović 15, Gagić 2, Musli, Šalić, Andrić, Kinzi 15, Bezbradica.
REAL MADRID: Drejper, Fernandez 16, Rejes 10, Dijez, Mirotić 7, Rodrigez 13, Kerol, Darden 5, LJulj 3, Burusis 17, Sloter 6, Mejri.
Španski „kraljevski klub“ večceras je još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji u Evropi i „vezao“ je 26. pobedu u sezoni.
Partizan u ovom trenutku, pogotovo bez trenera Duška Vujoševića na klupi, jednostavno nije mogao više. 
Crno-beli su u većem delu meča igrali veoma borbeno, ali Real ipak ima kvalitetniju ekipu i mnogo „dužu“ klupu. 
Gosti iz Madrida vodili su od prvog minuta, a Partizan je konstantno morao da juri „priključak“, što im je otežavalo posao u odbrani.
U takvoj situaciji Real je već u prvom poluvremenu imao izuzetno raspoloženog Janisa Burusisa, kome su se kasnije priključili Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez.
Košarkaši Partizana, koje je na ovoj utakmici predvodio sa klupe Vujoševićev pomoćnik Velimir Gašić, uspevali su u nekoliko navrata da priđu na pet-šest poena zaostatka.
Ipak, nakon toga po pravilu bi usledile greške u serijama, što su igrači španskog velikana itekako znali da iskoriste. 
U samoj završnici utakmice košarkaši Reala došli su do ubedljive pobede, dok je Partizan morao i definitivno da položi oružje. 
Tradicionalno, Partizan je imao „jaku“ podršku iz prvih redova, gde su, pored ostalih bili i Dušan Ivković, Milica Mandić i Viktor Troicki.
Košarkaši Partizana u sledećem kolu, 9. januara, gostuju minhenskom Bajernu.

Povezana vest:  Košarkaši dobro zarađuju i bez NBA sezone