dejan milojevic press (4)Milojević: Partizan je favorit,ali pokušaćemo da pobedimo

Trener košarkaša Mega Vzure Dejan Milojević rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećoj utakmici u Jadranskoj ligi, ali da će njegova ekipa pokušati da pobedi.
-Dolazi nam Partizan koji je jedan od favorita za osvajanje lige I favorit je u ovoj utakmici. Međutim, verujem da moja ekipa može da igra protiv svakoga, da će dati sve od sebe i da će, ako se ukase prilika i pobediti – rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.
Utakmica 15. kola između Mega Vizure i Partizana igra se u ponedeljak od 18 sati u Smederevu. Posle 14 utakmica Partizan je drugi na tabeli sa 10 pobeda i četiri poraza, a Mega je osma sa šest pobeda i osam poraza.
-Mi na domaćem terenu igramo izuzetno dobro, probaćemo da uvedemo Partizan u brzi ritam jer smo ekipa koja voli da igra na veliki broj poena i na veliki broj napada. Ako uvedemo Partizan u taj ritam imaćemo veće šanse da pobedimo – rekao je Milojević.
Partizan je sinoć izgubio od Real Madrida u prvoj utakmici Grupe F u TOP 16 fazi Evrolige (63:80), ali je Milojević, bivši centar Partizana, rekao da njegova ekipa neće računati na umor crno-belih.
-Ne znam zašto se apostrofira umor Partizana. To je ekipa koja je izuzetno spremna i koja je navikla da igra dva puta nedeljno. Govorim to iz ličnog iskustva, apsolutno mi nikada nije bio problem da igram dva puta nedeljno – rekao je on.
Trener Mege dodao je da će Partizanu svakako na klupi nedostajati prvi trener Duško Vujošević i poželeo mu je da se što pre oporavi. Vujošević odsustvuje zbog problema sa bubrezima, prouzrokovanih dijabetesom.
-Želim mom prijatelju da se što pre oporavi i da što pre počne da vodi tim. Čuli smo se pre nekoliko dana i verovatno neće voditi Partizan protiv Mege. To je veliki hendikep za tim, ali (Velimir) Gašić je verovatno jedan od najboljih pomoćnih trenera u ligi I čovek sa takvim iskustvom može da odmeni Duleta na pravi način – rekao je on.
Košarkaš Mege Pavle Reljić rekao je da će njegova ekipa u utakmicu protiv Partizana ući kao i u svaku drugu – da pobedi.
-Dolazi nam Partizan posle dva vezana poraza, ali nismo u krizi jer smo te utakmice dobro odigrali. Ne treba pretiti Partizanu, ali mi u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, a tako će biti i u ovoj – rekao je Reljić.

Povezana vest:  Evroliga kaznila Partizan sa 6.000 evra