dejan radonjic terenRadonjić: Bilo je grešaka zbog prevelike želje

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši igrali dobro u odbrani u večerašnjoj ubedljivoj pobedi nad Igokeom, ali da su zbog prevelike želje pravili određene greške.
-Od početka smo igrali dobro u defanzivi, ali je bilo nekih grešaka u odbrani i napadu, iz prevelike želje, bilo je par momenata da se napad igra na neadekvatan način“, rekao je Radonjić novianrima posle utakmice.
Zvezda je u hali Pionir savlada Igokeu sa 93:59 u 15. kolu Jadranske lige i tako ostala na liderskoj poziciji regionalnog takmičenja.
Za crveno-bele je nastupio povratnik u ekipu Tadija Dragićević, koji je imao šest poena i četiri skoka, dok Dušan Ristić nije bio u ekipi.
-Dragićević je odradio tek jedan trening upoznavanja i biće potrebno određeno vreme da se on adaptira, ali to neće biti predugačak period. Ristić nije u timu, on nije na treningu već nekoliko dana i to su administrativni problemi i pitanje za upravu kluba- rekao je Radonjić.
Crveno-beli će u sredu dočekati španski Bilbao u prvom kolu druge faze Evrokupa.
-Okrećemo se Bilbau i to će biti utakmica na evroligaškom nivou. Bilbao je trenunto jedna od boljih španskih ekipa i nadamo se da ćemo uz punu halu na kraju svi biti zadovoljni – kazao je Radonjić.
Krilni košarkaš Zvezde Ivan Radenović istakao je da se tim nije preopteretio protiv Igokee.
-Imali smo sreću da smo se odmorili nekoliko dana, znali smo jake strane protivnika i neutralisali smo ih u većem delu utakmice. Niko se nije opteretio i odmorni dočekujemo sredu i duel sa Bilbaom – naveo je Radenović.
Trener Igokee Milutin Latinčić kazao je da je beogradski klub „apsolutno zasluženo pobedio“.
-Zvezda je pokazala kako se igra u Evroligi, sa puno kontakta u odbrani, a obično ih je i služio šut za tri poena, skok, sve im se otvorilo… Mi nismo uspeli da uspostavimo ni unutrašnju ni spoljnu igru, sve se svelo na indvidualni kvalitet pojedinaca – rekao je Latinčić.
Branko Jorović je kazao da igr Igokee „nije ličila na košarku“.
-Od prvog minuta se nismo adaptirali, a Zvezda je pokazala da ima igrački kvalitet, veliku rotaciju i lagano je dolazila do šuta. Mi smo u velikom padu i moramo da podignemo nivo igre. Naša igra protiv Zvezde nije ličila na košarkašku – kazao je Jorović.
Zvezda će u narednom kolu Jadranske igrati 11. januara protiv Radničkog u Kragujevcu, dok će Igokea dočekati Mega Vizuru.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Litvanija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji