lopta u kosu

Ostavka predsednika valjevskog Metalca

Predsednik Košarkaškog kluba Metalac iz Valjeva, Duško Đukanović podneo je danas ostavku, ali nije želeo da obrazloži svoju odluku. Đukanović je u izjavi Vujić televiziji (VTV) kazao da ne želi da komentariše taj svoj potez, kao ni razloge koji su do toga doveli, već samo da je „najvažnije da se pobedi FMP u subotu“. 
Prema saznanjima agencije Beta, Đukanović nije bio za to da se kaopojačanje angažuje plejmejker Veselin Aleksić, koji je juče igrao  kontrolnu utakmicu sa OKK Beogradom, ali je na sednici Upravnog odbora bio preglasan ubedljivom većinom. 
Valjevci su se prethodno pojačali krilnim centrom Rajkom Kljajevićem, koji je sezonu počeo u Slogi iz Kraljeva, dok od angažmana beka-krila Miloša Borisova iz Vojvodine neće biti ništa pošto je on otišao u Mađarsku. 
Đukanovićeve poslove će, bar privremeno, obavljati Zoran Vranješ, koji je obavljao funkciju predsednika Skupštine Metalca. Valjevski košarkaši su u 14 kola Košarkaške lige Srbije (KLS) ostvarili skor od osam pobeda i šest poraza, koliko imaju i OKK Beograd, Smederevo i niški Konstantin. U vođstvu su FMP, Crnokosa iz Kosjerića i čačanski Borac sa skorom 10/4. 
Duško Đukanović je kao predsednik preuzeo Metalac posle petooktobarskih promena 2000. godine, a bio je njegov dugogodišnji igrač i kapiten. Metalac je poslednjih nekoliko sezona bio gotovo stalni učesnik Superlige Srbije, osvajao je Liga kup Srbije, a nastupao je i na završnom turniru za Kup radivoja Koraća. 

Povezana vest:  Partizan protiv Solnoka, Zvezda sa Levskim u prvom kolu Jadranske lige