radnicki kg

Lešić: Zaustaviti kontre i šut Himika

Košarkaši Radničkog otputovali su u Ukrajinu na meč prvog kola druge faze Evrokupa, a krilni centar Kragujevčana Sava Lešić rekao je da njegov tim treba da zaustavi kontranapade i lake šuteve Himika ako želi da pobedi. Lešić je prošle sezone igrao u Himiku, protivniku svog sadašnjeg kluba u Evrokupu. 
-Himik…krasi mnogo tranzicije, a brzo šutiraju, još u ranoj fazi napada… Njihova spoljna linija je mnogo jača od centarske, ali svi od ‘jedinice’ do ‘petice’, šutiraju trojke. Od stranaca gotovo sve zavisi, kod njih je najviše lopta u rukama – rekao je Lešić.
-Ako ih zaustavimo, stvorićemo veliku priliku da napravimo prvi veliki ‘brejk’ u ovoj fazi Evrokupa. Naša je šansa u zaustavljanju kontra-napada, posebno lakih šuteva za tri poena – dodao je Lešić. 
Radnički igra u Grupi N druge faze Evrokupa, sa Himikom, Albom I Strazburom. Himik je prvi deo takmičenja u Evrokupu imao učinak od šest pobeda i četiri poraza, a dobro igraju i u Superligi Ukrajine. 
Lešić je kazao da je košarka najpopularniji sportu u gradu Južnji i da publika ume da napravi atmosferu. 
-Ali, nije to ni približno vruć teren kao naše Jezero. Kakav god ambijent da naprave, možemo do bodova koji stvaraju temelj za ambicije o trećem krugu, no o tom potom – rekao je Lešić. 
On je kazao da je grupa ujednačena i da će se voditi „velika borba“ za treću fazu Evrokupa. 

Povezana vest:  Brajant pauzira devet meseci