svetislav pesic

Pešić: Partizan igra najbolju timsku košarku u Evropi

Trener košarkaša minhenskog Bajerna Svetislav Pešić rekao je uoči meča Top 16 faze Evrolige protiv Partizana da su crno-beli ekipa sa najboljom timskom igrom u Evropi.
-Partizan nije najboli u Evropi, ali igra najbolju timsku košarku. Reč je o dobroj ekipi, koja ne zna za umor. Želimo da zabeležimo pobedu, posebno posle poraza od Oldenburga – rekao je Pešić na konferenciji za novinare u Minhenu.
Pešić je u timu crno-belih istakao Bogdana Bogdanovića, koji u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postiže skoro 14 poena.
Bavarci su u prvom kolu F grupe Top 16 faze pobedili Žalgiris u Kaunasu sa 84:66, uz veoma dobar procenat šuta za tri poena (21-10).
-U Kaunasu smo bili odlični u šutu, možda i najbolji otkad sam postao trener Bajerna. Takvi procenti se ne viđaju često. Imamo odličnu priliku da još više popularizujemo košarku u Nemačkoj- rekao je Pešić.
On je dodao da Bajern na sutrašnjem meču neće moći da računa na reprezentativca Bosne i Hercegovine Nihada Đedovića, koji je povredio skočni zglob.
Utakmica drugog kola Top 16 faze Evrolige između Bajerna i Partizana igra se sutra od 20.15 sati u dvorani „Audi“ u Minhenu.

Povezana vest:  Džordan postao milijarder