radnicki kg

Marinović: Moraćemo da „zaratimo“ sa Zvezdom

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca Marko Marinović i Sava Lešić poručili su danas da će njihov tim pokušati da pruži snažan otpor Crvenoj zvezdi, iako su crveno-beli favorit u predstojećem derbiju Jadranske lige. 
-Ne možemo da pričamo o ravnopravnom igranju, Zvezda je bila favorit i bez naših problema, a nije normalno ovo što nam se desilo. Realno, nemamo igrače, niti iskustvo za ovakvu vrstu takmičenja i igranje na oba fronta. Zvezda jeste u prednosti, ali izaći ćemo na teren bez ideje da se predamo – rekao je Marinović za klupski sajt. 
Zvezda je u prvom ovosezonskom susretu ubedljivo slavila u Pioniru rezultatom 88:51.
-Daćemo sve od sebe da popravimo utisak iz prve utakmice. Znamo gde smo sve grešili kada su nas pobedili. Tada razlika nije bila prava mera, sigurno nisu toliko bolji od nas. Moraćemo da „zaratimo“ na terenu, jer oni igraju agresivno, fizički su snažniji od nas. Ako ne budemo odgovorili „desiće se“ Pionir, a ako odgovorimo kako treba – može svašta da se desi u Jezeru – poručio je Marinović.
Lešić smatra da je trenutni lider regionalnog takmičenja ranjiv.
-Nismo u poziciji da pretimo Zvezdi, ali ako se ukaže šansa da pobedimo, sigurno ćemo je iskoristiti na najbolji način. Moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost, što jače budemo mogli. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, kao što su to radili svaki put kada smo igrali kod kuće. Uz njihovu pomoć možemo do povoljnog rezultata – rekao je Lešić.
Utakmica 16. kola Jadranske lige Radnički – Crvena zvezda igra se sutra od 19 sati u hali Jezero u Kragujevcu.

Povezana vest:  ŽKK Partizan odustao od domaće i Jadranske lige