dule vujosevic 1

Vujošević zadovoljan, igrači umorni

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Krkom u 16. kolu Jadranske lige, ali je ukazao da se na ekipi vide tragovi umora. 
-Krka je dobra ekipa… a bili su rasterećeni. Imam nekih zamerki, kao što su promašena bacanja, prazni minuti, višak driblinga… Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Uvek može bolje. Trudićemo se kroz treninge da podižemo igru i da budemo još bolji – rekao je Vujošević novinarima posle meča u Beogradu. 
-Hvala publici! Krka je tim za poštovanje, iako nije toliko atraktivan, ali opet je došlo pet i po hiljada ljudi da nas gleda – istakao je on. 
Partizan je večeras pobedio Krku sa 80:67, prelomivši utakmicu u drugom poluvremenu. Vujošević je kazao da se u pojedinim trenucima vidi umor kod njegovih igrača. 
-Moramo biti svesni da nismo kompletni i da smo u seriji utakmica. Igramo dva puta nedeljno. Iako je ogroman dobitak igrati 14 utakmica najvećeg nivoa u Evropi, bez obzira šta se u njima uradi, to nas iscrpljuje. Večita je dilema biti prvi u selu ili poslednji u gradu? Probaćemo da ne budemo poslednji u gradu. Nismo slučajno u Top 16, ali se u ovakvim utakmicama vidi iscrpljenost iz Evrolige – rekao je Vujošević. 
Trener Krke Aleksandar Džikić rekao je da je bio zadovoljan prvim poluvremenom, ali da njegova ekipa nije dobro odgovorila na pojačani tempo Partizana u drugom poluvremenu. 
-Krka igra dobro samo kada petorica na terenu funkcionišu kako treba. Danas je bilo za nas neuobičajenih pokušaja heroizma, a heroji ne traju dugo. Voleo bih da smo produžili periode dobre igre. Prvim poluvremenom sam generalno zadovoljan. U drugom su oni pojačali gas, a mi odgovorili soliranjem – rekao je Džikić. 
-Drago mi je i što su neki od mojih mladih igrača dobili priliku da igraju u Pioniru i mislim da će im to mnogo značiti – dodao je trener Krke. 

Povezana vest:  Gašić: Za pobedu nad Cedevitom treba mir i koncentracija