KK Basket inDevet godina postojanja košarkaškog kluba Basket in iz Smedereva

Na današnji dan, pre tačno devet godina, održan je prvi trening KK Basket ina u fiskulturnoj sali Gimnazije u Smederevu, pod vođstvom tadašnjeg prvog trenera, i jednog od zaslužnih za postojanje kluba, Gospodina Zorana Jakovljevića, istaknutog košarkaškog trenera i sportskog radnika. Od toga dana Smederevo je dobilo još jedan sportski kolektiv i mesto, gde će se mladi ljudi okupljati, rekreirati, učiti prve elemente košarkaške igre, takmičiti i sticati nova znanja i veštine.
Posle punih devet godina od početka rada KK Basket in kroz trenažni proces prodefilovalo je mnogo generacija mladih sportista koji su svoje prve korake započeli u ovom klubu, i danas igraju u višim rangovima takmičenja. Pomenućemo neke od njih: Đorđe Jakovljević igrao i KLS, Miloš Momčilović druga regionalna liga, Nikola Vujković druga regionalna liga, kao i mnogi drugi. Pored igrača, kroz rad Kluba prošli su i mnogi treneri od kojih pojedini i danas sa uspehom obavljaju svoj poziv. Možemo se pohvaliti činjenicom da su kroz rad, odnosno trenažni proces prošlo više od 400 članova. Neki od njih bili su aktivni par meseci, par godina, a pojedini i danas igraju ovu „magičnu igru pod obručima“. Takođe se možemo pohvaliti da smo iznedrili dvojicu košarkaških trenera, koji su uz podršku Kluba uspeli da steknu trenersko zvanje. Reč je o Nenadu Iliću i Željku Paljeviću, koji i danas treniraju mlađe selekcije u klubu, i to bez novčane nadoknade. Još jedan razlog da se pohvalimo je i Međunarodna košarkaška manifestacija pod nazivom „Nađi vremena za košarku“ koju organizujemo osam godina za redom, uz učešće više od 50 ekipa (juniora, kadeta, pionira) iz 40 klubova iz Srbije, R. Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije uz prisustvo preko 700 takmičara! Pohvalićemo se i našom ženskom selekcijom koje su dve godine za redom prvakinje u takmičenju osnovnih škola u Smederevu. Devojčice koje imaju potencijala, želju i koje gaje veliku ljubav prema ovom sportu. To su naše „košarkaške dame“.
Putovali smo do Luksemburga, Crne Gore, BiH, Mađarske… Učestvovali na mnogim međunarodnim turnirima, osvojili brojna priznanja, stekli nova prijateljstva, započeli nove sportske saradnje. Vredno je pomenuti i podatak da je našu veb stranicu samo u prošloj godini pregledalo više od 6.000 posetilaca što govori u prilog našoj afirmaciji i van Smedereva i Srbije.

KK Basket in  zenska selekcijaMožemo se pohvaliti još i…

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Trifunović zadovoljan novom pobedom

Ali, ne želimo. Prepustićemo drugima da o tome govore, a mi ćemo i dalje nastaviti da trajemo i da rastemo kao sportski kolektiv. Na pitanje: „Šta je tajna opstanka svih ovih godina?!“ odgovaramo:
Naš rad, kvalitet igrača, način uvažavanja svakog člana, naša predanost prema poslu, naša profesionalnost… su samo neke od „tajni“ našeg opstanka na sportskoj i košarkaškoj sceni Smedereva i Srbije. U godinama koje dolaze potrudićemo se da budemo još uspešniji i još brojniji kako bi opravdali naša i Vaša očekivanja.
Veliku zahvalnost dugujemo svima Vama, članovima Kluba, roditeljima, donatorima, sponzorima, simpatizerima, navijačima, saradnicima… Bez Vaše podrške mi ne bi trajali sve ove godine. Vi ste naš „šesti igrač“ na terenu, uz čiju podršku iz svake borbe izlazimo još jači i istrajniji.
Takođe, zahvalnost dugujemo i našim protivnicima. Hvala Vam na vremenu koje nam posvećujte, uz dodatak: „Džaba Vam novci, moji sinovci“.

Povezana vest:  Mega se nada pobedi nad Cibonom na početku