dennis-rodman

Rodman se prijavio u centar za lečenje alkoholizma

Bivši američki košarkaš Denis Rodman prijavio se u centar za lečenje alkoholizma, rekao je njegov agent Daren Prins, ne otkrivajući o kom centru se radi, niti koliko će Rodman ostati u njemu. Rodman (52) nedavno se vratio u SAD, sa poslednjeg puta u Severnu Koreju. 
On se izvinio zbog tamošnjih komentara o pritvorenom američkom misionaru da možda zaslužuje svoju kaznu, rekavši da je bio pijan I pod pritiskom zbog organizacije egzibicionog košarkaškog meča u Severnoj Koreji, povodom rođendana njenog lidera, a njegovog, kako je u više navrata rekao, prijatelja Kim Džong Una. 
Rodman je na početku prijateljskog meča čak otpevao pesmu „Srećan rođendan“ za Kima. Činjenica da nije pokušao da iskoristi svoj uticaj na Kima da obezbedi oslobađanje američkog misionara Keneta Bee, koji ima zdravstvene problema i nalazi se u severnokorejskom zatvoru po optužbama za antidržavne radnje, izložila ga je velikim kritikama kod kuće. 
-Ono što je potencijalno bilo veliki istorijski događaj, pretvorilo se za sve u noćnu moru. Denis Rodman se iz Severne Koreje vratio u prilično lošem emotivnom stanju. Pritisak na njega da bude kombinacija supermenske političke figure i onog koji će da popravi stvari, nađačao ga je – rekao je Prins. 
-Sramota ga je, tužan je i kaje se zbog gneva koji su njegove reči izazvale – dodao je. 
Rodman je sa Detroit Pistonsima i Čikago Bulsima osvojio pet NBA šampionata, i bio je jedan od najboljih skakača i odbrambenih igrača lige, sa prilično živopisnom ličnošću. U četrnaestogodišnjoj karijeri u NBA igrao je za Detroit, Čikago, San Antonio, Los Anđeles Lejkerse i Dalas. Izabran je 2011. u košarkašku Kuću slavnih. 

Povezana vest:  Zvezda pobedila Radnički u poslednjim sekundama