partizan lovrenji

Košarkaši Partizana savladali Zadar u gostima

Košarkaši Partizana pobedili su danas u gostima ekipu Zadra sa 64:56 (15:19, 11:16, 21:17, 17:4), u utakmici 17. kola Jadranske lige. Partizan je tako zabeležio 13. pobedu i uz Cedevitu deli drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Zadar poslednji sa skorom 5/12. 
Crno-bele je do trijumfa u Zadru predvodio Žofre Lovernj sa 16 poena, Tarens Kinsi postigao je 14, a Bogdan Bogdanović 11. Najefikasniji u domaćem timu bio je Ivan Batur sa 13 poena. Gosti iz Beograda su do pobede došli čvrstom odbranom u drugom poluvremenu, u kojem su napravili veliki preokret. 
Utakmica je bila čvrsta na samom početku, a onda je Dejan Musli nesmotreno reagovao i zaradio nesportsku ličnu grešku, što su iskoristili domaći košarkaši i serijom 9:0 krajem prve četvrtine došli do prve ubedljivije prednosti. 
Crno-beli su se „vratili“ odličnim šutem za tri poena, ali su Zadrani novom serijom napravili još ubedljiviju prednost i na poluvreme otišli sa plus devet. Partizan je u trećoj četvrtini vratio ravnotežu i smanjio razliku, a potom je u poslednjoj deonici serijom 6:0 i preokrenuo rezultat. 
Srpski klub je u drugom delu utakmice odlično igrao u odbrani, a Zadrani su u poslednjoj četvrtini postigli samo četiri poena I crno-beli su na kraju došli do pobede sa osam poena razlike. Utakmica je odigrana pred oko pet hiljada gledalaca, a duel je protekao u mirnoj atmosferi, ali uz povremene uvrede dela navijača Zadra. 

Povezana vest:  Košarkaši Toronta negativni na korona virus