Jamal Krafford

NBA VESTI

Pobede Klipersa i Dalasa u gostima, Šarlot dobio kod kuće

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su danas u gostima Detroit sa 112:103, dok je Dalas trijumfovao nad Klivlendom sa 102:97 u utakmicama NBA lige. Klipersi su na gostovanju u Mičigenu došli do pobede odličnom igrom u drugoj i trećoj deonici, kada su u potpunosti nadigrali domaćina. Do pobede ih je predvodio Džamal Kraford sa 26 poena, jedan manje postigao je Blejk Grifin, dok je Deandre Džordan dodao 16 uz 21 skok.
U ekipi Detroita istakao se Rodni Staki sa 29 poena, a Džos Smit postigao je 24. Klipersima je to bila 29 pobeda uz 14 poraza, pa se trenutno nalaze na četvrtom mestu Zapadne konferencije, dok je Detroit upisao 24 poraz u 41. utakmici. 
Dalas je tokom prvog poluvremena stekao veliku prednost na gostovanju protiv Klivlenda, a domaća ekipa je furijoznom igrom u drugom delu meča bila nadomak preokreta, međutim, nije uspela da zabeleži 16. pobedu u sezoni. Goste iz Teksasa predvodio je Monta Elis sa 22 poena, ŠOn Merion postigao je 18, a Dirk Novicki jedan manje uz 10 uhvaćenih lopti. 
Sa druge strane, u ekipi Klivlenda najefikasniji bio je Kajri Irving sa 26 poena, 20 je postigao Lu Deng, a jedan manje Tristan Tompson. Dalasu je to bila 25 pobeda uz 18 poraza, dok Klivlend ima skor od 15 trijumfa i 26 poraza. 
Ekipa Šarlota savladala je na svom terenu Toronto sa 100:95. Domaćin je vodio celu utakmicu, a gosti su u poslednjoj deonici bili nadomak preokreta, ali nisu uspeli da izjednače. 

Povezana vest:  Uskoro proširenje hale Aleksandar Nikolić na 9.500 mesta