nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Oklahome, Majamija i Minesote

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas na svom terenu Portland sa 105:97, zahvaljujući dobroj igri Kevina Durenta koji je postigao 46 poena. Durent je tako u osmoj uzastopnoj utakmici postigao 30 i više poena. On je u poslednjih tri minuta i 23 sekunde postigao 11 poena, posle kojih je njegova ekipa izjednačila, a zatim i povela sa sedam poena razlike. 
Redži Džekson dodao je 15 poena, a Serž Ibaka i Derek Fišer po 10 poena. U ekipi Portlanda petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, Lamarkus Oldridž bio je najefikasniji sa 29 poena i 16 skokova, a Vesli Metjuz dodao je 21 poen. 
Košarkaši Majamija pobedili su na svom terenu Boston sa 93:86 I naneli mu 10. uzastopni poraz na gostovanjima. Lebron Džejms predvodio je aktuelne šampione do pobede sa 29 poena, od kojih je 11 postigao u četvrtoj četvrtini, a imao je i osam skokova. 
Kris Boš dodao je 16 poena i šest skokova, a Kris Andersen 13 poena i sedam skokova. U ekipi Bostona najefikasniji je bio Brendon Bas sa 15 poena, Kris Hamfirs dodao je „dabl dabl“ od 14 poena i 13 skokova, a Džef Grin 12 poena. 
Košarkaši Minesote pobedili su na gostujućem terenu Jutu sa 112:97 i prekinuli niz od sedam poraza u Solt Lejk Sitiju. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kevin Lav i Kori Bruer sa po 19 i Nikola Peković i Kevin Martin sa po 18 poena. 
Gordon Hejvord je sa 27 poena bio najefikasniji u domaćem timu I jedini je starter sa dvocifrenim brojem poena. Košarkaši Bruklina pobedili su na svom terenu Orlando sa 101:90 I ostvarili osmu pobedu u poslednjih devet utakmica. Endru Bleč postigao je 18 poena za Netse, Mirza Teletović dodao je 14, a po 13 Džo Džonson i Pol Pirs. 
U ekipi Orlanda Kajl O’Kvin bio je najefikasniji sa 15 poena. Košarkaši Sakramenta pobedili su na gostovanju Nju Orleans sa 114:97 i zabeležili petu pobedu u poslednjih osam utakmica. Kingse je predvodio Rudi Gej sa 41 poenom, Ajzea Tomas dodao je 20 poena i 11 asistencija, a Demarkus Kozins 18 poena, 11 skokova i četiri blokade.U poraženom timu Tajrik Evans bio je najefikasniji sa 17 poena. 

Povezana vest:  FIBA više ne priznaje regionalnu Jadransku ligu