bogdan bogdanovic par oli 1

Bogdanović: Optimista sam, verujem da mogu mnogo bolje

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da je napredovao ove sezone, ali da je optimista i da se nada da će u narednom periodu igrati još bolje. 
-Tim i trener su napravili dosta prostora za moje napredovanje. Radio sam, želeo i trudio se da dostignem određeni nivo i nadam se da će sve biti još bolje. Uvek sam optimista i verujem da mogu bolje. Najbitnije je samopouzdanje, a kada cela ekipa to ima, lakše je pobeđivati – rekao je Bogdanović za sajt Evrolige. 
Bogdanović je kazao da ga ne opterećuje to što je posle tri kola najbolji strelac Top 16 faze Evrolige. 
-Mnogo mi to znači, ali ako počnem da razmišljam o tim stvarima, to može da postane samo teret. Ne obraćam pažnju na individualnu statistiku, iako je lepo čuti tako nešto. Ali, ovo je novo iskustvo za mene – kazao je Bogdanović. 
Partizan će celu Top 16 fazu igrati u Areni, umesto u Pioniru, za koji je Bogdanović naveo da je dom njegovog kluba. 
-Arena je mnogo drugačija, Pionir je naš dom, bučniji je, manji I lakše je sinhronizovati se sa navijačima. Ali, u Arenu dolazi mnogo više ljudi i naši navijači znaju kada treba da pevaju glasnije, a kada da nas podignu kada nam nestane energije. Fenomenalno je igrati u tom okruženju – naveo je bek Partizana. 
Bogdanović je istakao da mu je čisto zadovoljstvo što profesionalno igra na najvišem nivou u svom rodnom gradu Beogradu. 
-Imam ovde mnogo starih prijatelja i uvek sa njima razgovaram, ili o rivalstvu između Partizana i Crvene zvezde, ili me podržavaju kada izgubimo, kada su protivnici previše dobri i jaki ili kada pobedimo, a onda je među njima velika euforija. Odlično je igrati u rodnom gradu, ali u našem klubu, verujte mi, isto je iskustvo bilo da ste iz Beograda ili ne – rekao je Bogdanović. 
Prema njegovim rečima, pre četiri godine niko nije verovao u Partizan, pa je ekipa ipak otišla na završni turnir Evrolige. 
-Partizan je pre četiri godine igrao fajnal for. Na početku te sezone niko nije verovao u njih, ali se nisu predavali. Veliki timovi su dolazili u grad, a Partizan ih je iznenadio, uključujući i Makabi u plej-ofu. Svi znamo kako se to dogodilo – kazao je Bogdanović.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Hemofarm pobedio Metalac u gostima