radnicki siroki1

Kragujevčani poklekli u finišu u Strazburu

Košarkaši Radničkog izgubili su večeras u Strazburu od istoimenog francuskog predstavnika sa 80:76 (17:17, 15:19, 27:23, 21:17), u utakmici trećeg kola N grupe Evrokupa.
Kragujevčani su pretrpeli treći poraz zaredom i izgubili šanse za plasman u osminu finala, dok je Strazbur večerašnjom pobedom ostao „u igri“ za prolaz dalje.
Izabranici trenera Miroslava Nikolića odigrali su dobro prvo poluvreme i najavili iznenađenje na terenu tima koji je u Evrokup dospeo kao učesnik Evrolige. Kada su u poslednju četvrtinu ušli poravnati sa domaćinom (59:59), činilo se da imaju snage za konačan uspeh, međutim, posustali su u odlučujućim trenucima u samom finišu.
Strazbur je umeo da kazni greške srpskog tima i u poslednjem minutu postigne četiri poena za konačan trijumf, prvi nakon dva poraza u grupi. Najefikasniji u redovima Radničkog bili su Birčević sa 21, Kalinić sa 14 i Marinović sa 12 poena, dok su domaćina do pobede predvodili Kembel sa 19 i Tornton i Tupan sa po 12. U četvrtom kolu Evrokupa Kragujevčani za sedam dana dočekuju istog protivnika.

Povezana vest:  Svetislav Pešić: Meč sa Cedevitom je veliki izazov za nas