Dusko_VujosevicNLB LIGA, FAJNALFOR
Vujošević i Lukajić optimisti
Uoči sutrašnjeg polufinala završnog turnira regionalne NLB lige, u kome se u Zagrebu sastaju Partizan i Hemofarm, treneri dva najbolja srpska tima Duško Vujošević i Željko Lukajić veruju da mogu do finala.
-Verujem da smo za nijansu bolji od Hemofarma i nadam se da ćemo to uspeti da dokažemo i na terenu. Ne treba, ipak, zaboraviti da su svi učesnici završnog turnira već dokazali kvalitet i da niko nije došao u Zagreb da bi izgubio – rekao je Vujošević.
Prema njegovim rečma, NLB lige je jedno od najkvalitetnijih takmičenja u Evropi, zbog čega je Partizan izuzetno poštuje i uradiće sve da treći put zaredom osvoji šampionski prsten.
Jedan od najboljih igrača „crno-belih“ Aleksandar Marić kaže da očekuje još jednu veoma tešku utakmicu protiv Hemofarma.
-Sve utakmce protiv Hemofarma neizvesne su do poslednjeg trenutka i očekujem da će tako biti i sutra. Kada je kup takmičenje u pitanju, teško je bilo šta predvideti, jer tu svi daju maksimum – rekao je Marić.
Lukajić je pre pet godina, takođe sa Hemofarmo, uspeo da osvoji NLB ligu, pobedivši u finalu Partizan, a sada se nada da bi taj uspeh mogao da ponovi.
-Ponovo smo u društvu evroligaških klubova sa velikom tradicijom, ali nismo došli u Zagreb da bismo se unapred predali. U ovakvim utakmicama odlučuje jedan lopta i malo sportse sreće, a nadam se da će ona sutra biti na našoj strani – rekao je Lukajić.
Povezana vest:  Košarkaši Himkija osvojili trofej Evrokupa