dule vujosevic par csk (2)

Vujošević: Postojaće Partizan i kad ne budem tu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se posle povrede kapitena Dragana Milosavljevića u pojedinim srpskim medijima vodi prljava kampanja protiv njega i poručio da će crno-beli postojati i kada on više ne bude tu.
-Oni koji je vode rade organizovano, iz određenog centra, sa racionalnim interesima, bez ikakve obaveze prema istini i moralnim normama. Shvatam frustraciju izazvanu time što ova zemlja menja nazive, ali se prvak u košarci ne menja. U regionalnoj ligi slavili smo šest puta, u Evroligi išli smo do Fajnal fora, uz proizvodnju igrača, uvek sa malim budžetom i protiv vetra… Ali, seiriti nad nečijom nevoljom je stvarno mizerno. Biće Partizana i kada ne bude Duška Vujoševića – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Beogradskoj areni, uoči meča sa Lokomotivom iz Kubana u Evroligi.
On je ponovio da je svaka pobeda Partizana u Top 16 fazi ravna čudu i podsetio da je ruski tim izuzetno kvalitetan, koji već zna kako je pobediti pred punim tribinama Arene, s obzirom na to da su na startu elitnog takmičenja savkadali Crvenu zvezdu.
-Partizan ne sme da dozvoli luksuz da neku utakmicu odigra bez maksimalnog truda da ostvari ambiciju da dobije. Lokomotiva je već pokazala da zna da pobedi na gostovanjima, pa čak i u Beogradu. Pokušaaemo da se osvetimo za taj poraz. Oni su popunjeni na svim pozicijama, zasližujun respekt, prošle godine su osvojili Evropkup, sad imaju ambiciju da uđu među osam i sigurno da imaju kvalitet za to – naglasio je Vujošević.
Najbolji igrač Partizana ove sezone Bogdan Bogdanović najavio je veliku borbu uz podršku sa tribina.
-Čim smo prošli u Top 16 ne bi trebalo da se predajemo ni u jednoj utakmici, pa tako ni u ovoj sledećoj. Ne možemo da im pretimo jer smo u hendikepu i trenutno bolje stoje od nas – poručio je Bogdanović.
Na pitanje da prokomentariše „izbacivanje“ iz tima na poluvremenu utakmice sa MZT-om u Jadranskoj ligi Bogdanović je rekao:
-Nije mi bilo dobro… (smeh). Moja je greška što sam diskutovao sa trenerom i tako se završilo“ – zaključio je Bogdanović.
Partizan će protiv Lokomotive biti oslabljen neigranjem i Milenka Tepića, koji će pauzirati samo sedan dana i biće spreman za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Utakmica petog kola Top 16 faze Evrolige između Partizana i Lokomotive igra se sutra od 20.45 sati u Beogradskoj areni. Crno-beli trenutno imaju skor 1-3, a ruski tim 2-2.

Povezana vest:  Katić: Iskustvo je na našoj strani