partizan pozz

EVROLIGA

Košarkaši Partizana izgubili od Lokomotive Kuban

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na svom terenu u Beogradu od Lokomotive Kuban sa 87:81 (20:18, 23:20, 20:22, 24:21), u petom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige. Partizan je tako zabeležio četvrti poraz, uz jednu pobedu, a u narednom kolu gostovaće Žalgirisu 13. februara. 
Najefikasniji kod crno-belih bio je Tarens Kinsi sa 32 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 16. Rusku Lokomotivu je predvodio Krunoslav Simon sa 18 poena. 
Partizan je stekao početno vođstvo, Lokomotiva je brzo preokrenula, a domaći tim je imao šanse da preokrene rezultat, ali nije uspeo. Đorđe Gagić se takođe istakao sa devet poena i šest skokova, a dobro su igrali i najmlađi u domaćem timu Mihajilo Andrić i Nemanja Bezbradica. Partizan je dobro počeo meč u Areni, u kojoj je bilo oko 15.000 ljudi. Oslabljeni crno-beli poveli su sa 6:0 i kontrolisali su tempo. Lokomotiva je prve poene postigla posle skoro tri minuta igre preko Derika Brauna. 
Posle toga se igrala ravnopravna utakmica, a domaći tim je najviše problema imao s dodavanjem koje je rival često „sekao“. Gosti su znali da iskoriste taj propust, ali i lošije postavljanje Partizanovih košarkaša, tako da su pred kraj četvrtine preokrenuli rezultat i došli u vođstvo 13:12. Lokomotiva je prvih 10 minuta završila sa dva poena prednosti, 20:18. 
Partizan je drugu četvrtinu počeo trojkom Kinsija koji je u toj deonici imao nekoliko zapaženih poteza, uključujući i solo prodor uz dribling iz okreta između dvojice igrača Lokomotive i polaganje u koš. Beogradski tim je predvođen američkim internacionalcem poveo sa 27:24, ali su gosti izjednačili preko Kalnijetisa.
Lokomotiva je posle toga povela, zahvaljujući pre svega Valeriju Lihodeju koji je postigao tri trojke bez i jednog promašaja u poslednjih pet minuta prvog poluvremena. Ruska ekipa otišla je tako na veliki odmor sa prednošću od pet poena, 43:38. 
Početkom drugog poluvremena izgledalo je da će iskusna ekipa iz Krasnodara prelomiti meč protiv mladog Partizana, pošto je posle dva i po minuta stekla dvocifrenu prednost, 50:40. Domaći tim je, međutim, napravio seriju 11:1 i došao do izjednačenja. 
Svi gledaoci u Areni tada su zapevali i podigli atmosferu, ali je tu seriju prekinuo trojkom Simon koji je postigao još dva penala i povratio sigurnije vođstvo svog tima, 56:51. Lokomotiva je uspevala da zadrži tu prednost do pred kraj treće četvrtine, koju je Bogdanović završio koš uz sirenu sa 60:63. 
Lokomotiva je poslednjih 10 minuta počela košem Simona za 69:60. Dugo se igralo bez poena, ali je Partizan, ponovo predvođen sjajnim Kinsijem, napravio seriju 10:3 i došao do zaostatka od samo dva poena, 70:72. Crno-beli su tada imali priliku da preuzmu vođstvo, ali su Andrej Zubkov i Jasaitis sa dve brze trojke doneli svom timu 78:70 i tako praktično prelomili meč. Partizan se nije predavao do samog kraja, ali nije uspeo da napravi podvig. 

Povezana vest:  Jao Ming u Kući slavnih već sledeće godine