juniori kk zvezda
Evroligin turnir od 21. do 23. februara u Beogradu
 
KK Crvena zvezda Telekom treću godinu za redom biće domaćin Evroliginog Najk kvalifikacionog turnira za juniore. Ovaj prestižni turnir, kome je Beograd domaćin sedmi put, od 21. do 23. februara okupiće neke od najboljih timova Evrope sastavljenih od igrača do 18 godina.
Utakmice će se igrati u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj Padini, a ekipe će biti podeljene u dve grupe. U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Zemun, INSEP (Francuska) i Budućnost VOLI (Crne Gora), dok će B grupu činiti Partizan NIS, Mega Vizura, Cedevita (Hrvatska) i Canarias Basketball Academy (Španija). Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće u polufinalu, a pobednik ovog turnira izboriće učešće na zavšrnom Fajnal-ejtu Evrolige koji će se održati u Milanu.
Zanimljivo je istaći da su na prethodnih šest Evroliginih Najk kvalifikacionih turnira u Beogradu po tri puta prvo mesto osvajali FMP (2008, 2009, 2010) i Crvena zvezda (2011, 2012, 2013). Posebno je bio inpresivan prošlogodišnji nastup crveno-belih koji su svoje protivnike pobeđivali sa prosečnom razlikom od 36 poena.
– Evroliga je čvrsto posvećena razvitku košarke širom Evrope, a tolika predanost je inspirisana strašću brojnih klubova, organizacija i institucija koji su pravi motori razvoja sporta. U ime Evrolige, svakome od njih se duboko zahvaljujem, a naročito Crvenoj zvezdi Telekom, sa kojom godinama sarađujemo u ostvarivanju ovih zajedničkih ciljeva – poručio je Đordi Bertomeu predsednik i izvršni direktor Evrolige.
Kao i prethodnih godina organizaciju ovog prestižnog turnira u značajnoj meri pomažu Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda kao i Košarkaški savez Beograd.
Povezana vest:  Vukoičić: Timovi iz Jadranske lige imaju prednost u Kupu