partizan igokea

Košarkaši Partizana izgubili od Cibone u Zagrebu

Košarkaši Partizana izgubili su danas u gostima od Cibone sa 80:76 (17:18, 25:11, 18:24, 20:23), u poslednjoj utakmici 19. kola Jadranske lige. Partizan posle poraza ima skor 13/6, koliko i Cibona, i nalazi se na trećem mestu na tabeli regionalnog takmičenja. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 32 poena, Žofre Lovernj i Terens Kinsi imali su po 14, dok su Cibonu predvodili Dario Šarić sa 22 i Marin Rozić sa 21. 
Trener crno-belih Duško Vujošević isključen je na samom početku utakmice, pošto je zbog prigovora prvo dobio tehničku, a potom I isključujuću grešku. Cibona je vodila od starta, ali je Partizan posle isključcenja trenera napravio seriju i došao do prednosti.  Domaći igrači su odlično odigrali drugu četvrtinu, u kojoj su napravili prednost i poluvreme završili sa plus 13. 
Cibona je početkom treće deonice došla do maksimalnih 14 poena prednosti, ali su onda domaći košarkaši ušli u problem sa ličnim greškama, što su igrači beogradskog kluba iskoristili. Partizan je napravio seriju 13:1 i rezultatski se potpuno približio rivalu. Ipak, Cibona je uspela da se „oporavi“ i do kraja trećeg perioda ponovo napravila osetniju prednost. 
U poslednjoj četvrtini viđena je velika borba, Partizan je uspeo da povede u jednom trenutku, ali je Cibona bila koncentrisanija u finišu i došla do važne pobede u borbi za fajnal-for. Partizan će predstojećeg vikenda igrati završni turnir srpskog kupa, a potom će gostovati Žalgirisu u Evroligi pa gostovati Širokom u Jadranskoj ligi. 

Povezana vest:  Radonjić: Igrači Galatasaraja nisu krivi, želim fer borbu