marko_ivanovic_direktor_hemofarmaHemofarm sledeće sezone u kvalifikacijama za Evroligu
 
Košarkaši Hemofarma sledeće sezone će skoro sigurno igrati kvalifikacije za Evroligu, izjavio je danas direktor vršačkog kluba Marko Ivanović.
-Na narednom sastanku ULEB-a sve bi trebalo da bude i potvrđeno. To je velika šansa ne samo za Hemofarm već za srpsku klupsku košarku, koja može da popravi svoj rejting, posebno ako i Partizan, kao što se najavljuje, dobije ‘A’ licencu Evrolige – rekao je Ivanović novinarima koji prate završni turnir Jadranske lige u Zagrebu. 
On je podsetio da je postojala mogućnost da Hemofarm kvalifikacije za Evroligu igra već u ovoj sezoni, ali da se u toj nameri nije uspelo, jer je prilika data Azovmašu. 

-Tada nismo uspeli iako smo rezultatima na terenu to zaslužili, Ali smo u taj projekat išli kao klub, a sada uz pomoć Jadranske lige – pojasnio je Ivanović i kazao da bi kvalifikacije za Evroligu trebalo da igra još jedan tim iz Jadranske lige, Budućnost iz Podgorice. 
Direktor Hemofarma je naveo i da se već razmišlja o timu koji će pokušati da Vrščanima prvi put donese Evroligu u grad, ali nije želeo da iznosi detalje. 

-Imamo mlad i dobar tim, ali neki igrači će sigurno napustiti klub, neki će ostati, neki će doći, sve to će se desiti posle proračuna. Sada, ipak, želimo samo mir, da se koncetrišemo na takmičenja u kojima trenutno igramo. Osim toga, niko ne može da garantuje uspeh pre početka takmičenja, bez obzira na tim -istakao je Ivanović. 

Povezana vest:  Pešić na pripremama proslavio 62. rođendan