nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Minesote, Šarlota, Čikaga i Indijane

Košarkaši Minesote prekinuli su niz od 11 poraza na svom terenu, pošto su u noći između utorka I srede pobedili Los Anđeles Lejkerse sa 109:99. Minesotu su do pobede predvodili Kevin Martin sa 32 i Kevin Lav sa 31 poenom i 15 skokova, dok je u redovima Lejkersa najbolji bio Nik Jang sa 24 ubačenih poena. 
Domaća ekipa je u prvoj četvrtini postigla 38 poena uz šut od 56 odsto, a u drugoj je uvećala prednost na deset poena. Tek četiri minuta pre kraja meča Los Anđeles je uspeo da stigne do jednocifrene razlike, ali ne i da preokrene rezultat. 
Košarkaši Šarlota su savladali ekipu Golden Stejta na gostovanju sa 91:75. Šarlot je kontrolisao meč od samog početka i vodio je i sa 18 poena u trećoj i 22 poena sredinom poslednje četvrtine. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi, koja je igrala sa samo devet igrača, bio je Al Džeferson sa 30 poena. U poraženoj ekipi bolji od ostalih je bio Stefon Kari sa 17 poena. 
Ekipa Čikago Bulsa je upisala i petu uzastopnu pobedu, pošto je bila bolja od Finiksa sa 101:92. Karlos Buzer je predvodio Bulse sa 19 poena i 12 skokova, dok je Džimi Batler ubacio 18. U redovima domaće ekipe najefikasniji je bio Slovenac Goran Dragić sa 24 poena uz sedam skokova. 
I ekipa Atlante je doživela poraz na domaćem terenu, pošto je izgubila od Indijane sa 89:85. Najefikasniji u pobedničkom timu, koji je upisao 38. pobedu u sezoni, bio je Dejvid Vest sa 22 poena uz 10 skokova. U Atlanti, koja je igrala bez povređenog Pere Antića, bolji od ostalih bio Majk Skot sa 15 poena, od čega je čak 11 postigao u poslednjoj četvrtini. 

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija danas protiv Letonije