nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Klipersa, Oklahome i Orlanda

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su noćas na svom terenu Filadelfiju sa 123:78 i tako zabeležili pobedu sa najvećom razlikom u klupskoj istoriji. Klipersi su posle prve četvrtine vodili sa 46:15, dok su najveću prednost na utakmici, od 56 razlike, ostvarili posle poena Džamala Kroforda, šest minuta pre kraja treće četvrtine.
Domaće je do pobede predvodio Blejk Grifin sa 26 poena, 11 skokova i šest asistencija, a u tim se vratio i Kris Pol, prvi put posle 3. januara, kada je povredio levo rame. On je igrao 23 minuta, postigao je sedam poena i imao osam asistencija. 
Džamal Kroford postigao je 21, a Deandre Džordan 10 poena i 20 skokova. U ekipi Filadelfije, koja je pretrpela šesti uzastopni poraz, odnosno 13. u poslednjih 16 utakmica, Toni Roten bio je najefikasniji sa 21 poenom.
Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu Njujork sa 112:100 i naneli mu četvrti poraz u poslednjih pet utakmica. Najbolji u pobedničkom timu bio je najbolji strelac lige Kevin Durent. On je postigao 41 poen, imao je 10 skokova a nedostajala mu je jedna asistencija za „tripl dabl“ učinak.
Redži Džekson dodao je 19 poena i šest asistencija, a Serž Ibaka 16 poena i devet skokova. U ekipi Njujorka po 16 poena postigli su Rejmond Felton i Amare Stodemajer, dok je drugi najbolji strelac NBA lige Karmelo Entoni ubacio 15 poena i imao sedam skokova.
Košarkaši Orlanda pobedili su Indijanu sa 93:92 i ostvarili peti uzastopni trijumf na svom terenu. Viktor Oladipo bio je najefikasniji u ekipi Orlanda sa 23 poena, od kojih je 13 postigao u četvrtoj četvrtini, dok je Nikola Vučević dodao „dabl dabl“ učinak od 19 poena i 13 skokova.
U ekipi Indijane Pol Džordž bio je najefikasniji sa 27 poena, a Lens Stivenson dodao je 16. Košarkaši Čikaga pobedili su na gostujućem terenu Los Anđeles Lejkerse sa 92:86. Kirk Hajnrih bio je najefikasniji sa 19 poena u ekipi Bulsa, Žoakim Noa dodao je 18 poena i 13 skokova, a 18 poena je postigao i Taj Gibson.
U ekipi Lejkersa, u kojoj zbog povreda nije bilo Kobija Brajanta, Pau Gasola, Džordana Farmara, Nika Janga, Džodija Miksa i Gzavijea Henrija, najefikasniji je bio centar Kris Kejman sa 27 poena.Bruklin je pobedio Nju Orleans sa 93:91, Vašington je pobedio Sakramento sa 93:84, Klivlend je posle produžetka pobedio Memfis sa 91:83, dok je Dalas pobedio Boston sa 102:91 i ostvario petu uzastopnu pobedu.

Povezana vest:  CSKA ponudio Teodosiću trogodišnji ugovor vredan 12 miliona evra