neslon 1
Nelson: Želimo da nastavimo pobednički niz i u Zagrebu
 
Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da će njegova ekipa u meču Jadranske lige protiv Cedevite u Zagrebu pokušati da nastavi pobednički niz.
-O njihovom kvalitetu dovoljno svedoči to što su drugoplasirani na tabeli. To je potvrda da se nastavlja serija izuzetno teških mečeva za nas. Cedevita će na svom terenu želeti da nas savlada i da nam se približi, ali i mi hoćemo da nastavimo seriju pobeda. Moramo da zadržimo visok nivo agresivnosti u odbrani tokom čitavog meča, da pokušamo da iskontrolišemo skok i kroz dobru tranziciju dođemo do naše prepoznatljive igre – rekao je Nelson za zvanični sajt crveno-belih.
Američki košarkaš istakao je njegova ekipa mora da se nosi sa velikim umorom jer će im utakmica protiv Cedevite biti šesta u prvoj polovini februara.
-Da, mislim da smo umorni, ali isto tako mislim da se svi timovi suočavaju sa time u ovom delu sezone. Ukoliko neka ekipa kaže da nema problema sa umorom, onda ću ja reći da ne daju svoj maksimum u svakom meču. Najvažnije je da naučimo da igramo uprkos umoru i da igramo najbolje u najvažnijim trenucima utakmice. Najbolji timovi nauče da se nose sa time i smatram da mi trenutno učimo kako da se izborimo sa umorom. Pristupamo svakoj utakmici sa mnogo entuzijazma, potpuno fokusirani i siguran sam da će to biti i u meču protiv Cedevite – dodao je Nelson.
Nelson će u meču protiv Cedevite upisati 97. nastup za Crvenu zvezdu i na taj način će postati stranac sa najviše nastupa.
-Nisam znao za taj podatak, to je neverovatno. Čast mi je da sam odigrao toliko utakmica u crveno-belom dresu jer je igranje za Crvenu zvezdu za mene je jedan od najvažnijih perioda u životu – zaključio je Nelson.
Utakmica između Cedevite i Crvene zvezde u okviru 20. kola Jadranske lige igra se u nedelju od 19 sati.
 
Povezana vest:  Rimac: Metalac je ekipa koja zna šta hoće