radnicki siroki1

Radnički bolji od Budućnosti u Podgorici

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su danas u Podgorici Budućnost sa 85:79 (28:17, 20:20, 20:18, 17:24) u utakmici 20. kola regionalne Jadranske lige. Kragujevčane je do pobede predvodio Marko Marinović sa „dabl-dabl“ učinkom, a dobru partiju pružio je krilni igrač Marko Brkić. Marinović je postigao 24 poena i upisao 12 asistencija, dok je Brkić za 15 minuta na parketu postigao 20. 
U ekipi Budućnosti najefikasniji bio je Suad Šehović sa 22 poena, a upisao je i šest skokova, dok je Čedomir Vitkovac postigao 16 uz pet uhvaćenih lopti. Kragujevčani su od početka meča nametnuli svoj ritam, polako gradili prednost, a do dvocifrene prednosti došli su serijom od 10:0 u završnici prve deonice. 
Drugu četvrtinu dobro su odigrale obe ekipe, pa tako Budućnost u tom periodu igre nije uspela da umanji prednost Kragujevčana. Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Radničkom. Igrači Miroslava Nikolića napravili su seriju od 9:0 i došli do 20 poena prednsoti. 
Ipak, Budućnost je do kraja četvrtine uspela da umanji zaostatak, a u četvrtoj i da se Radničkom primakne na pet poena, međutim, Kragujevčani su meč uspeli mirno da privedu kraju i na kraju trijumfuju. 
Ranije danas Olimpija je savladala Solnok sa 74:57, dok je Krka sa 73:50 bila bolja od MZT iz Skoplja. Budućnost je ovim porazom znatno umanjila šanse da izbori plasman na fajnal-for Jadranske lige, pošto je sada peta sa 32 boda, dok je Radnički 10. sa 28. 

Povezana vest:  Kvalifikacije košarkašica za EP, Poraz Srbije od Izraela