dejan radonjic teren

Radonjić: Maksimalno motivisani dočekujemo Nižnji

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da njegov tim s maksimalnom motivacijom dočekuje u Beogradu ruski Nižnji Novgorod, u poslednjoj utakmici druge faze Evrokupa. 
-Imamo jasnu ideju da pobedimo i maksimalnu motivaciju. Ne razmišljamo uopšte o revanšu, naša najveća motivacija je to što ćemo istrčati na teren pred svojim navijačima – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir. 
Košarkaši Zvezde sutra od 19.15 u Pioniru igraju protiv ruske ekipe utakmicu poslednjeg, šestog kola druge faze takmičenja Evrokupa. Zvezda je jedini poraz u drugoj fazi takmičenja pretrpela u Novogorodu. Radonjić je pohvalio sutrašnjeg rivala. 
-To je kvalitetan tim, imaju tipične šutere i znalački koriste svoje kvalitete. Bez obzira na to, mi želimo pred svojim navijačima da zabelžimo pobedu. Zdravstveno stanje je dobro i svi koji su tu, igraće – rekao je Raodnjić. 
Obe ekipe su obezbedile plasman u osminu finala i imaju skor od po četiri pobede i jednog poraza. Upitan da li će zbog toga nešto menjati, pošto Zvezdu predstojećeg vikenda očekuje derbi s Partizanom, Radonjić je rekao da je njegova ekipa maksimalno motivisana. 
U poslednjih 14 dana Zvezda je odigrala šest utakmica, tokom kojih je osvojia Kup i izborila plasman u treću fazu Evrokupa. Uprkos tome, Radonjić je rekao da ekipa izlazi na kraj sa umorom. 
-Kada se govori o umoru, gleda se naš ritam u poslednjih 10 dana, ali mi smo od prvog dana u žestokom ritmu. Znali smo kakav nam je raspored i spremno smo ga dočekali – rekao je trener crveno-belih. 
Zvezda je u nedelju izgubila od Cedevite u Jadranskoj ligi i tako prekinula seriju od devet uzastopnih pobeda. 
-Taj meč se jasno može analizirati, ali on neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju utakmicu. Ekipa će biti spremna i nema razloga da bilo šta bude drugačije nego do sada – rekao je Radonjić.
On je dodao da ne razmišlja o protivniku u osmini finala, već da će napraviti analizu kada se završi takmičenje u Grupi P, sa kojom se ukršta Zvezdina Grupa L. U Grupi P Lijetuvos Ritas i Beškitaš imaju skor od po tri pobede i dva poraza. 
U medijima se pojavila informacija da je Real Madrid zainteresovan za plejmejkera crveno-belih Demarkusa Nelsona, a Radonjić je rekao „da to nije tačno i da on ne zna ništa o tome“. 

Povezana vest:  Alen Ajverson završava karijeru?