partizan fener 1

EVROLIGA

Partizan poražen od Galatasaraja

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Galatasaraja sa 78:70 (22:26, 21:11, 19:16, 16:17), u utakmici 7. kola F grupe Top 16 faze Evrolige.
Utakmica je odigrana pred 14.000 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Hoze Martin (Španija), Huan Garsija (Španija) i Edi Vijator (Francuska).
PARTIZAN: Tepić 13, Aranitović, Lovernj 15, Dalo 2, Milutinov 2, Bogdanović 20, Gagić 1, Musli 10, Šalić, Andrić 2, Kinzi, Bezbradica.
GALATASARAJ: Sonmez, Koksal 2, Hertson 9, Acur 3, Akjol 3, Aldemir 6, Mensah-Bonsu 1, Mačvan 7, Arojo 16, Guler 5, Arslan, Domerkant 15.
Šampion Srbije doživeo je novi poraz u Top 16 fazi, čime je šanse za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu sveo na puku teoriju.
Iako je bio na klupi na večerašnjoj utakmici, nedovoljno oporavljeni Amerikanac Tarens Kinzi nije odigrao ni minut za Partizan i to je u velikoj meri uticalo na konačan ishod.
Partizan se dobro držao do dva minuta pred kraj, mogao da je uhvati i rezultatski ?priključak?, ali je Karlos Arojo raspršio sve snove domaćih navijača o preokretu i pobedi.
Trener crno-belih na ovom meču nije mogao da računa ni na poslednje pojačanje, Aleksandra Pavlovića, koji pravo igranja stiče tek u sledećem kolu ove faze Evrolige.
Crno-beli su odlično počeli utakmicu, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem i Milenkom Tepićem, i činilo se da domaćin polako ?lomi? meč.
Ipak, Galatasaraj je zahvaljujući raspoloženim Henriju Domerkantu i Karlosu Aroju napravio neverovatnu seriju od 21:4 i potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom koju nije ispustio do kraja.
Ovacije navijača u Areni uoči početka utakmice dobio je košarkaš Galatasaraja, a nekada član crno-belih, Milan Mačvan.
Ekipa Partizana u sledećem kolu Top 16 faze gostuje madridskom Realu, a taj meč igra se 28. februara.

Povezana vest:  Evroliga menja sistem takmičenja od naredne sezone