radonjic derbiRadonjić: Veoma, veoma važna pobeda

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi igrači večeras zabeležili „veoma, veoma“ važnu pobedu za tim koji sada ulazi u težak finiš sezone.
-Čestitam našim igračima na borbi. Osvojili smo dva veoma, veoma važna boda. Utakmica je bila čvrsta, oba tima su igrala dobru odbranu. Imali smo i padove, ali…mislim da smo tokom 40 minuta odigrali ono što je bilo potrebno da se savlada Partizan – rekao je Radonjić novinarima.
Zvezda je večeras pobedila Partizan 63:57 i tako potvrdila prvo mesto na tabeli Jadranske lige.
-Ova dva boda za nas imaju posebnu težinu. Do kraja je ostalo još pet kola, a nas čekaju tri teška gostovanja (Mega Vizura, Zadar, Cibona). Moraćemo do kraja da budemo na maksimumu i zato je ovaj trijumf jako značajan za nas. Dobro je što imamo nedelju dana pauze, da se regenerišemo posle žestokog rasporeda – rekao je Radonjić.
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila zato što je pružila veći zajednički napor u odbrani.
-Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, koju su zaslužili time što su u odbrani uspeli da proizvedu veći zajednički napor od nas. Igrali su tvrdo i to je ono što je odlučilo ovu utakmicu. Kod nas se osetilo što je Kinsi imao jedan trening posle povrede skočnog zgloba. Naravno, Pavloviću treba vremena da uđe u ovaj ritam…To su naši osnovni problem – rekao je Vujošević.
-Naravno, bilo je i perioda dobre igre, ali to nije bilo tokom 40 minuta. Još jednom, Zvezda je imala veći zajednički napor u odbrani, zasluženo su dobili i ja im čestitam – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Radnički slavio protiv Igokee

PHOTO: ATAIMGES