dule_vujosevic_f4FAJNAL FOR NLB LIGA
Na konferenciji timovi hvalili jedni druge

Obračun između Partizana i Cibone lagano se krčka, potvrđuje to i činjenica da su protivnici na novinskoj konferenciji održanoj u susret sutrašnjem finalu uglavnom hvalili suprotnu stranu. Padali su bomboni iz usta svih sugovornika kad se pričalo o protivniku, no ispod tog poštovanja krije se glad za uspjehom u finalu NLB lige u Areni u nedjelju.

-I jedni i drugi imamo ambicije da osvojimo NLB ligu, daćemo sve od sebe da odigramo bolje nego u polufinalu. Zaista nam je zadovoljstvo što igramo u ovako lepoj Areni – rekao je Dušan Kecman, koji Partizanu iskustvom daje posebnu sigurnost. Nije se Kecman razmetao velikim najavama, ali jasno je da on i saigrači žarko žele novi trofej i odbranu titule.

-Možda podsvesno nastup u Parizu oduzima određenu energiju, ali to nas neće sputati – rekao je Duško Vujošević, svestan da se ne može bežati od velikog uspeha i nadolazećeg F4 Evrolige.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Denvera

-Izražavam veliko zadovoljstvo, Arena je prelepa izvana i i znutra. Pravo je uživanje biti u tom prostoru. Sećam se jugoslovenske lige, bila je to najjača liga posle NBA-ja nekad. Jedini naslednik te lige može biti ova liga, iako je danas drugačija situacija. Igrači odlaze kao mlađi, najveći klubovi imaju poteškoća s financijama. Ali, i u onoj ligi Cibona-Partizan uvek je bio derbi –  nastavio je Vujošević.

-U finalu su povrede i sitne bolesti nebitne. U Evroligi smo sve dobili, motivacija će nam biti i to što još nismo dobili Cibonu. Trener Perasović je uveo disciplinu u svoj tim, a pokazalo se da novac nije jedini uslov za uspjeh. Mi smo svesni da igramo protiv motivisanog protivnika, šanse su izjednačene. U jedno sam siguran, publika će uživati – dodao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Oklahome, poraz Lejkersa

A onda je na red došao trener domaćina Perasović: – Zaslužili smo finale i mi i Partizan. Oni dominiraju već nekoliko sezona, to nam je motivacija. I kad igraju na oko loše, imaš utisak da će pobediti i samo se čeka da prelom utakmicu. Niko ih ne može razbiti, a to je plod dugogodišnjeg rada s istim trenerom.

-Mi moramo da odigramo mnogo bolje nego u polufinalu. Imali smo loš šut za dva i tri poena, na kraju smo pokazali da se može i tako ako su drugi segmenti igre dobri – dodao je trener Cibone.

Bojan Bogdanović željno iščekuje finale i tvrdi kako su se igrači Cibone  rešili grča igranja pred većim auditorijem nego u hali Dražen Petrović. Protiv Olimpije dogodio se kontraefekt, igrači su bili pod utiskom, što je rezultiralo grčem u igri. Bojan je siguran kako se to neće ponoviti.

Povezana vest:  Trinkijeri pred Tamiš: Da pokažemo više nego u prvom meču

-Nismo navikli da igramo kao Partizan pred 10 ili 15 hiljada ljudi. Juče je to na nas uticalo, ali mislim da smo prošli tu adaptaciju i da neće biti problema – priča mladi igrač Cibone.

-Posle teške utakmice očekuje nas finale, naše dve pobjede u sezoni neće ništa značiti. Njihova je prednost što su triput zaredom osvojili NLB, a naša što igramo pred svojim navijačima. Daćemo sve od sebe da ih skinemo s trona – istakao je na kraju Bogdanović.