partizan real arena gasic trener

Gašić: Utakmice u Evroligi za podizanje forme

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je danas da će crno-beli predstojeće utakmice u Top 16 fazi Evrolige, koje počinju gostovanjem Realu u Madridu iskoristiti da podignu formu i spremno dočekaju završnicu Jadranske lige.
-Nismo izgubili aspiracije kada je Evroliga u pitanju. Svaki mec odigraćemo maksimalno motivisani, kako bismo zabeležili što više pobeda u Top 16 fazi. Nastojaćemo da podignemo kvalitet igre, jer želimo da najbitniji deo sezone dočekamo najspremniji. Naš prioritet je da Partizan i naredne godine bude učesnik Evrolige, uz naravno, trofeje koji se uvek očekuju – rekao je Gasić, koji je na konferenciji za medije u hali Pionir „menjao“ prvog trenera Duška Vujoševića.
On je dodao da Partizan u Madridu neće imati nimalo lak posao, jer ga očekuje gostovanje protiv ekipe koja trenutno igra najbolju košarku u Evropi.
-Real je u dosadašnjem delu sezone izgubio samo jednu utakmicu, osvojili su Kup kralja, a sistem igre koji prezentuju nikog ne ostavlja ravnodušnim. Imaju dobar balans između spoljne i unutrašnje linije, to im omogućava da igraju raznovrsno i u visokom ritmu svih 40 minuta – istakao je Gašić.
Na pitanje novinara da li Partizan ima recept da pruži dostojan otpor Realu, Gašić je odgovorio:
-Partizan je na trenutke u Beogradu pokazao da može da su suprotstavi Madriđanima. Svaka utakmica je nešto novo i predstavlja izazov za naš mladi tim. Real je ekipa prepuna talenata i individualnog kvaliteta u liku Rodrigeza, Fernandeza i Ljulja. Moramo da budemo disciplinovani i čvrsti u odbrani. Bićemo u problemu ako im dozvolimo da se rastrče i uvedu utakmicu u svoj ritam – naveo je Gasić.
On je potvrdio da će ekipu u Madridu predvoditi prvi trener Duško Vujošević.
Utakmica osmog kola Top 16 faze Evrolige izmedu Reala i Partizana igra se u Madridu u petak od 20.45 sati.

Povezana vest:  Jokić nastavio seriju, protiv šampiona opet "dabl-dabl"