dejan milojevic press (1)

Milojević: Želimo da ponovimo igru iz Kupa protiv Zvezde

Trener košqrkaša Mega Vizure Dejan Milojević rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde pokušati da ponovi igru iz finala Kupa Radivoja Koraća i da veruje da na taj način može da pobedi crveno-bele. 
-Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ligi, prvi su na tabeli, u dobroj formi i ritmu. Finale Kupa je bila jako zanimljiva utakmica, pokušaćemo da igramo na sličan način. Nama odgovara da igramo brzo i na veliki broj koševa i ako uvučemo Zvezdu u naš ritam, kao u Kupu, imaćemo velike šanse za pobedu – rekao je Milojević novinarima u Beogradu. 
Košarkaši Mega Vizure u subotu od 19 sati u Smederevu igraju protiv Crvene zvezde, utakmicu 22. kola Jadranske lige. Ekipe su igrale u finalu Kupa Radivoja Koraća, početkom februara, kada je Zvezda u neizvesnoj završnici pobedila sa 81:80. 
-Imamo konkurentan tim, ali sigurno ne postoji ekipa koja sa sigurnošću može da kaže da će pobediti Zvezdu. Mi to želimo I daćemo sve od sebe. Dolazak Novice Veličkovića će pojačati kvalitet, samo je pitanje vremena koliko ćemo se brzo uigrati – rekao je Milojević. 
Zvezda je prva na tabeli Jadranske lige sa 17 pobeda i četiri poraza, dok je Mega na osmom mestu sa devet pobeda i 12 poraza. 
-Nemamo pritisak, obezbedili smo opstanak i želimo da do kraja ostvarimo što više pobeda, kako bi Srbija imala što veći koeficijent i zadržala četiri predstavnika u Jadranskoj ligi. Iskoristićemo utakmicu da se što bolje uigramo do početka Superlige – rekao je Milojević. 
On je dodao da će Vasilije Micić i Nemanja Dangubić biti u timu. 
-Igraće obojica, počeli su da treniraju i ako se ne povrede do subote, igraće – rekao je. 
Milojević je istakao da nije srećan što Novica Veličković nije uspeo u Bambergu, ali da je zadovoljan što je došao u Megu. 
-To je igrač koji će podići naš kvalitet i pomoći mladim igračima. Verujem u njega, znam kakav je karakter i da će iz ovoga izaći još jači – rekao je trener Mege. 
Veličković je rekao da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Zvezde. 
-Vraćam se u Jadransku ligu, meni je sve to manje-više poznato. Što se tiče Zvezde, pratio sam ove sezone koliko sam mogao i vidim da se moji saigrači dobro snalaze kada igraju sa njima. Biće neizvesna utakmica, ali sam siguran da ćemo ići na pobedu – rekao je on. 
Veličković je dodao da je, u odnosu na prošlu godinu, ekipa Mege sazrela i da to nisu isti igrači. 
-Rade dobro, ima par igrača za visoke domete. Ekipa je zrelija… Kada sam ja došao oni su igrali Superligu i tada nisu verovali da mogu da igraju sa jednom Zvezdom, da dobiju Radnički. Pobedili su Zadar na strani, a ja sam to jedva uspeo sa Partizanom – rekao je Veličković. 

Povezana vest:  Bodiroga: Plasman među šest najboljih bio bi uspeh