navijaci partizan derbi

Partizan: Kazna Evrolige poslednja opomena klubu

Košarkaški klub Partizan pozvao je danas navijače da na fer i sportski način bodre svoje ljubimce u nastavku sezone i ne ubacuju tvrde predmete u teren.
Disciplinska komisija Evrolige kaznila je Partizan sa 13.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici Top 16 faze protiv turskog Galatasaraja.
„Molimo publiku da se suzdrži od neprimerenog ponašanja. Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije. Narušava se ugled kluba koji je decenijama stvaran, ugožava se i ovako već teška finansijska situacija koja je poznata javnosti. Verujemo da zaista niko ne želi da se ovakva dešavanja ponavljaju“, navodi se na sajtu crno-belih.
Klub iz Humske je dužan da zbog korišćenja petardi na tribinama plati 6.000 evra, a zbog ubacivanja predmeta na teren, upaljača, novčića i papira 7.000 evra.
Ovo je treći put da Evroliga ove sezone sankcioniše Partizan i svaki sledeći i najmanji prekršaj mogao bi da donese kaznu od 100.000 evra.
Evroliga je uzela u obzir sve prekršaje kluba tokom prethodne tri godine i jasno istakla da je ovo poslednja opomena pred još drastičnije disciplinske mere, koja bi mogla da dovede do privremenog diskvalifikovanja iz daljeg takmičenja.
„Molimo navijače da na svim narednim utakmicama bude primerna, da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu. Ne smemo da dozvolimo da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi bude doveden u pitanje“, poručili su crno-beli.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije otputovala na turnir u Po