vujosevic-nervozaVujošević zadovoljan pobedom protiv Radničkog

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pohvalio je pristup igrača Radničkog iz Kragujevca večerašnjoj utakmici i rekao da je zadovoljan pobedom svog tima.
-Radnički ima svoj kvalitet i atipičnost… Cenim kako su igrali večeras, to je pravi primer kako se sportski bori kada ti utakmica ne znači ništa, a prijateljskom klubu je maltene eliminaciona… Naravno, ne damo titulu – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice.
Košarkaši Partizana večeras su u hali Pionir pobedili Radnički sa 82:70 i učvrstili se na trećem mestu na tabeli Jadranske lige skorom od 15 pobeda i sedam poraza. Radnički zauzima 11. mesto na tabeli skorom od 8-14.
Vujošević je ponovio da se njegov tim susreće sa velikim personalnim problemima i rekao da ekipa još nije na nivou na kome bi trebalo da bude.
-Mi igramo objektivno bez plejmejkera i sa Sašom Pavlovićem koji još nije uklopljen – rekao je trener aktuelnog šampiona Jadranske lige.
Na molbu novinara da detaljnije objasni na šta je mislio, Vujošević je rekao da Pavlović nije u punoj formi.
-On je već uklopljen, ali nije potpuno u sistemu. Naravno nije ni u punoj formi… Niko nije bio budala da očekuje da će on odmah igrati u skladu sa imenom i prezimenom koje nosi. On košarku zna, sada ga učite sistemu odbrane i drugim stvarima, ali je glavno da on pokazuje ogromnu želju i da nije došao samo da bi nas ‘počastvovao svojim prisustvom’ -rekao je on.
-Znamo kakav je košarkaš, a kao čovek je izvanredan. Očekujem da će biti pravi oko ‘fajnal fora’ Jadranske lige, ako se na njega plasiramo – dodao je Vujošević.
Vujošević je rekao i da je Bogdan Bogdanović izuzetno važan za tim, da svaka povreda teško pada njegovoj ekipi i da nije izvesno da li će igrati protiv Bajerna iz Minhena, u četvrtak u Evroligi.
-Želimo da budemo potpuno sigurni, ne želimo ni najmanje da rizikujemo. Ako će neka komplikacija da mu produži pauzu za još dva dana, mi to želimo da izbegnemo – rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je utakmica bila neizvesna, ali da je Partizan na kraju zasluženo pobedio.
-Znali smo da će Partizan biti nervozan i to se i desilo. Nisu odigrali nešto posebno u prvom poluvremenu, kada smo ih mi zbunjivali odbranom. Mi posle nismo bili raspoloženi kao u Podgorici i zasluženo smo izgubili. Čestitam Partizanu, želim im dobre rezultate u nastavku sezone – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Lejkersi poveli protiv Denvera, 21 poen Jokića

PHOTO: ATAIMAGES