dejan radonjic derbi feb

Radonjić: Maksimalnom koncentracijom do naredne runde

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da svi njegovi košarkaši moraju da budu maksimalno koncentrisani kako bi eliminisali Lijetuvos Ritas u osmini finala Evrokupa. 
-Očekuju nas dva neizvesna i bitna duela protiv Ritasa, koji je već osvajao Evrokup. Svi moraju da budu maksimalno koncentrisani kako bismo došli do povoljnog rezultata – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Zvezda će sutra u 19.30 u hali Pionir dočekati Lijetuvos Ritas u prvom susretu osmine finala. Kako je rekao Radonjić, krilni košarkaš Crvene zvezde Ivan Radenović zbog povrede neće igrati u sutrašnjoj utakmici. Crvena zvezda i Ritas su se već sastali ove sezone u prvoj fazi Evrolige, a beogradski klub je pobedio u obe utamkmice. 
-Prethodna dva susreta koja smo odigrali u Evroligi svakako nisu reper za predstojeće duele. Ritas je dobra ekipa, u odličnoj formi, rezultatskom naletu – kazao je Radonjić. 
Trener crveno-belih je naveo da je fokus na pobedi, a ne na koš razlici. 
-Fokus je ipak na pobedi, ne razmišlja se toliko o koš razlici. Ritas verovatno ima bolju poziciju jer se revanš igra u Litvaniji, ali će oni u prvom susretu morati da daju 100 odsto svojih mogucnosti kako bi došli do što boljeg rezultata – naveo je Radonjić.
Revanš između Zvezde i Ritasa igraće se 12. marta u Viljnusu. Zvezda je apelovala da navijanje bude fer i sportsko, bez ubacivanja predmeta na teren, jer je klub zbog sličnih ispada već kažnjavan ove sezone. 

Povezana vest:  Savanović: Zaslužili smo sreću; Partizan ima dobar tim, LŠ nije merilo