vujosevic par cib

Vujošević: Situacija je teška, pomozite nam

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pozvao je danas navijače crno-belih da na utakmici protiv Bajerna u Evroligi ispune tribine i kupovinom ulaznice pomognu klubu koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.
-Kad su teška vremena vidi se ko je prijatelj. Pozivam navijače da dođu i budu sa nama, da se zajedno borimo. Vidim da se u poslednje vreme pravi sprdnja kada kažem „časovi ljubavi“, ali da nema njih, ništa ne bi imalo smisla – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u beogradskoj Kombank areni.
Vujošević je naveo da su Bavarci predvođeni jednim od najboljih evropskih trenera svih vremena Svetislavom Pešićem ozbiljna firma.
-Pešić je na igrače preneo – red, rad i disciplinu. Bajern se plasirao u drugu fazu, to je veliki uspeh za njih. Ipak, Partizan je možda napravio i najveći uspeh, iako smo sada, realno, u grupi slabijih učesnika Top 16 faze – naveo je trener crno-belih.
Prema njegovim rečima još nije poznato da li će povređeni Bogdan Bogdanović biti u timu, ali da je u ovom trenutku realnije da ne bude.
Veći deo konferencije za medije Vujošević je posvetio teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.
-Iskreno, ovoliko rivalstvo između Zvezde i Partizana nije normalno. Uvek je postojalo, ali nikada nije bilo pitanje života i smrti, pitanje sreće i boljeg života u Srbiji. Politiku bi trebalo eliminisati tako da ima što manje uticaja na sport – istakao je Vujošević.
On je izneo tvrdnju da se država maćehinski odnosi prema Partizanu.
-Nisam protiv toga da se Crvena zvezda spasi iz situacije u kakvu je došla, bez obzira na to ko je kriv, ali neću dozvoliti da se Partizan uništava. Ovo sve bi trebalo da se shvati kao vapaj u pustinji, poziv hrabrim ljudima da pomognu Partizanu, koliko mogu, bez bojazni da ae biti procesuirani, hapšeni, da će imati veće namete, poreze – rekao je Vujošević.
Trener crno-belih istakao je da se Nebojša Čović i Goran Vesić, trenutno članovi privremenog gradskog veća, bave manipulacija kada je u pitanju pravilnik o dobijanju novca, a zatim zatražio da sve bude transparentno.
Takođe, naveo je da je odnos državne pomoći kada su u pitanju sportska društva trenutno 15:1 u korist Zvezde i zatražio da se to svede na razumnu meru, kako je istakao, bar 3:1.
Utakmica devetog kola Top 16 faze Evrolige između Partizana i Bajerna igra se sutra od 20.45.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dag Kolins novi trener Filadelfije