blazic cz ljietvos

EVROKUP

Zvezda pobedila Lijetuvos Ritas u prvom meču osmine finala

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu litvanskog predstavnika Lijetuvos Ritas sa 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22), u prvoj utakmici osmine finala Evrokupa. Pred 6.148 gledalaca u hali Pionir, sudili su Emilio Perez (Španija), Jakub Zamojski (Poljska) i Janis Fufis (Grčka).
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Lazarević, Lazić 6, Blažič 6, Simonović 7, Marjanović 21, Katić 6, Tejić 8, Nelson 13, Dženkins 5, Stojanović, Dragićević 16.
LIJETUVOS RITAS: Babrauskas 3, Kuk 13, Palasios 13, Seibutis 17, Gecevičijus 14, Orelik 6, Daudel, Lideka , Bendžijus, Songaila 8, Jelovac 8.
Zvezda je posle dve pobede u Evroligi (88:77, 99:75) i treći put ove sezone savladala Litvance, ali ostaje žal što na revanš u Viljnus ne putuje sa većom zalihom, jer je nekoliko puta tokom meča imala dvocifrenu prednost.
Izabranici Dejana Radonjića imali su dosta oscilacija u igri tokom svih 40 minuta. Nekoliko puta mogli su da prelome meč, ali su u odsudnim trencuima dozvoljavali gostima da se vrate u život.
Crveno-beli imaju za čim da žale pošto su krajem treće i početkom poslednje četvrtine serijom 12:0 došli do dvocifrene prednosti (52:41). Ipak, Radonjićev tim je dozvolio protivniku da se za nepuna dva minuta vrati u igru i priđe na 55:54.
U ekipi Zvezde nedoštajao je učinak Amerikanaca. Nelson je prvi koš postigao u 18.minutu, dok se Dženkins u listu strelaca upisao posle pola sata igre. To kao da je ohrabrilo goste, koji se nisu uplašili paklene atmosfere u punom Pioniru.
Početak meča obeležio je veoma efikasna igra centara i duel Marjanović-Palasios, koji su prvu četvrtinu završili sa po 11 poena, uz visoke procente šuta za dva poena.
Zvezda je na ovom meču nastupila bez povređenog Ivana Radenovića i sa četiri tinejdžera – Rebićem, Lazarevićem, Tejićem i Stojanovićem. To je najbolje iskoristio mladi Tejić, koji je sa osam poena i četiri skoka za prvih 20 minuta sasvim dobro nadomestio Radenovićev izostanak.
U finišu meča Zvezda je preko Dragićevića došla do 79:69, ali su košarkši Lijetuvos Ritasa, pre svih Omar Kuk, uspeli da ublaže poraz.
Revanš susret na programu je 12. marta u Vilnjusu.

Povezana vest:  Luka Pavićević podneo ostavku na mesto selektora Crne Gore