partizan bajern

Partizan pobedio minhenski Bajern 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu Bajern Minhen sa 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10), u devetom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige. Partizan je zabeležio drugu pobedu u ovoj fazi takmičenja i ostao je u igri za plasman u četvrtfinale. Crno-beli će u sledećem kolu gostovati CSKA Moskvi narednog četvrtka. 
Najefikasniji u beogradskom klubu bili su Saša Pavlović i Tarens Kinsi sa po 21 poenom, dok je Milenko Tepić postigao devet. Bajern je predvodio Nihad Đedović sa 12 poena. Partizan je uprkos problemima sa sastavom koje ima tokom cele sezone odigrao vrlo dobru utakmicu i kontrolisao je od početka do kraja. 
Šampion Srbije i Jadrana je pred 11.550 gledalaca odigrao jednu od najboljih partija u Evroligi i tako sačuvao teorijske šanse da se plasira u četvrtfinale elitnog evropskog klupskog takmičenja. 
Partizan je ponovo bio bez Bogdana Bogdanovića. Aleksandar Pavlović je poveo svoj tim sa 12 postignutih poena u prvoj četvrtini, a crno-beli su poveli sa 17:5. Dobro je domaći tim čuvao gostujuće košarkaše i nije im dozvoljavao lake poene. 
Partizan je posle prvih 10 minuta vodio 19:9, a u drugoj četvrtini se potpuno razigrao Terens Kinzi, tako da su crno-beli sredinom te deonice poveli sa 43:25. Domaći tim potpuno je kontrolisao ritam utakmice i igru protivnika, a čak je i treću četvrtinu odigrao dobro, iako je to period kada ove sezone najčešće doživljava pad u igri. 
Sredinom treće deonice došlo je do prekida od oko 10 minuta kada se na jednom od koševa pokvario merač vremena. Igrači su tada šutirali na koš, a kada je utakmica nastavljena, Partizan je nastavio u istom ritmu do kraja meča. 
Partizan je ovako zadržao teorijske šanse da se plasira u četvrtfinale, a da bi to ostvario, potrebno je da, između ostalog, pobedi CSKA u Moskvi. Bajern je imao podršku oko 20 svojih navijača. 

Povezana vest:  Na Cetinju ubijen mladi košarkaš