svetislav pesic par bajern

Pešić: Jedna od naših najslabijih utakmica ove sezone

Trener košarkaša Bajerna Svetislav Pešić rekao je posle večerašnjeg poraza od Partizana u 9. kolu Top 16 faze Evrolige da je ljut na ekipa, jer je odigrala jednu od najlošijih utakmica u dosadašnjem toku sezone.
-Jedan od naših najslabijih mečeva u sezoni. Nisam razočaran, već ljut kao puška. Čestitam Partizanu, koji je očigledno i pored svih problema koje ima napravio dobru timsku atmosferu. Igrali su izvanrednu odbranu – rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle meča u Areni.
Partizan je večeras slavio sa 70:55 protiv Bajerna i upisao drugi trijumf u ovoj fazi takmičenja.
-Naš napad zasniva se na dobroj odbrani, tu smo totalno zakazali. Ako tako igraš odbranu, gubiš samopouzdanje. Već u prvoj četvrtini izgubili smo sedam lopti. To ne može protiv tima kao što je Partizan. Podbacili smo i nadamo se da je ovo jedna od naših poslednjih slabih utakmica Bajerna –  naveo je srpski stručnjak.
Minhenskom klubu ovo je bio peti poraz u Top 16 fazi.
-Mi smo objektivno na početku stvaranja jednog koncepta, debitanti smo u Evroligi. Nosimo veliko sportsko ime, koliko je to dobro da naši igrači vide kako se postižu vrhunski rezultati u fudbalu, toliko je i opterećenje. Nismo na nivou da možemo da dobijemo svaki meč kao fudbaleri Bajerna – naveo je on.
Pešić je dodao da je košarkaški klub Bajern plasmanom u Top 16 fazu ostvario cilj zacrtan na početku sezone.
-Nijedan meč, osim protiv Reala, nismo lako izgubili. Dobro je što smo u Evroligi, a prioritet je da zadržimo prvu poziciju u Bundesligi – zaključio je Pešić.
On je dodao da nije bilo pritiska sa tribina, a za one koji su ga vređali rekao je da nisu pravi partizanovci.

Povezana vest:  SUPERLLIGA SRBIJE, Trifunović: Bleda igra ali pobeda