udrih_samo_maric_aleksandarFAJNAL FOR NLB LIGE

Danilović: Igrom zaslužili sreću

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović ocenio je da su „crno-beli“ igrom i zalaganjem zaslužili sreću u samom finišu finala regionalne NLB lige protiv Cibone u Zagrebu.

-Sve vreme kontrolisali smo dešavanja na terenu. Smatram da smo mogli da ranije prelomimo veoma neizvestan meč – istakao je Danilović nakon spektakularnog trijumfa „crno-belih“, koji su do trijumfa došli košem Dušan Kecmana sa preko pola terena u poslednjim trenucima produžetka.

Prvi čovek najtrofejnijeg srpskog kluba napomenuo je da su „glupsoti koje su igrači napravili u finišu regularnog dela sureta vratili protivnika u meč“ i dodao je na parketu „Arene“ u Zagrebu vođena žestoka borba.

Danilović je istakao da je fajnal-for Evrolige, koji će biti održan od 7. do 9. maja u Parizu, „još daleko“ s obzirom da „crno-bele“ najrpe očekuje, kako je rekao, „nekoliko veoma žestokih okršaja“ u domaćoj Superliigi.

Kapiten Partizana Petar Božić, koji često tokom sezone koševima u poslednjim sekundama donosio vredne pobede „crno-belima“, istakao je da je „izuzteno srećan zbog još jednog osvojenog trofeja“.

-Zaslužili smo pobedu, iako smo napravili nekoliko nedopustivih grešaka u nizu, među kojima je i moja peta lična greška, u trenucima kada smo mogli da slomimo Cibonu u regularnom delu meča – naveo je Božić.

On je večeras podigao na parketu „Arene“ pred 16. 000 gledalalca podigao deseti pehar za redom u domaćim i regionlanim takmičenjima. „Crno-beli“ su od aprila 2007. godine osvojili četiri NLB lige, tri Kupa Radubvoja Koraća i tri titule državnog prvaka ne izgubivši pritom nijedno finale.

-Do sada je cela ekipa bila fokusirana na osvajanje pehara namenjenog najboljeg u regionalnom takmičenuju. Taj trofej nam mnogo znači, ali nas do kraj sezone očekuje još dosta bitnih mečeva –  zaključio je Božić.

Povezana vest:  Nastić: Svestan sam konkurencije, ali to me motiviše