marina miljkovic 1 (2)

Maljković: Teže nije moglo

Selektor košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je danas da je naš nacionalni tim dobio tešku grupu na Svetskom prvenstvu u Turskoj.
Srbija će posle 12 godina igrati na Svetskom prvenstvu, a rivali u grupi D biće SAD, Kina i Angola.
-Mislim da grupa nije mogla da bude jača. Biće teško ponoviti uspeh sa Evropskog prvenstva iz Francuske, posebno sa takvim rivalkama. Međutim, kao što smo najavljivale da ćemo dati sve od sebe na EP, takav je i sada slučaj. Ovo je velika prilika za dokazivanje, koje samo može da inspiriše. Želimo da protiv najboljih na svetu vidimo gde hijerarhijski u svetskoj ženskoj košarci pripadamo – rekla je Maljkovićeva.
Ona je istakla da dobro poznaje reprezentacije iz grupe D i dodala da se nada novom iznenađenju.
-Amerikanke su stalno u vrhu i suvišno je govoriti o kvalitetu koji poseduje njihov nacionalni tim. Kina je u velikoj ekspanziji kada je ženska košarka u pitanju. Angola je šampion Afrike i simbol košarke na tom kontinentu. Radeći u Francuskoj imam bliži pristup igračicama Angole i njihovom kvalitetu. Nisu autsajderke i volela bih da se ovoga puta izbegne priča o unapred upisanoj pobedi – zaključila je Maljkovićeva.
Pobednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Svetsko prvenstvo u Turskoj igraće se od 27. septembra do 5. oktobra.

Povezana vest:  7. KOLO REGIONLANE LIGE, Partizan u Češkoj, Zvezda dočekuje Cibonu