covic 2014

Čović: Prvo mesto veliki uspeh, ali nećemo stati

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da su crveno-beli osvajanjem prvog mesta u regularnom delu Jadranske lige ostvarili izvanredan rezultat i poručio da će ambicije kluba u nastavku sezone biti još veće. 
-Uspeli smo da obezbedimo prvo mesto pred Fajna-for što nam je i bila želja. Ništa manje zanemarljiva cinjenica je i da smo odličnim rezultatima ove sezone u značajnoj meri doprineli dobrom koeficijentu naših klubova, što bi Srbiji i sledeće sezone trebalo da omogući da u Jadranskoj ligi ima četiri predstavnika. Upravo iz tog razloga i u finišu lige Zvezda će u svakoj utakmici ići na pobedu. Čestitam igračima i stručnom štabu na vrednom sportskom rezultatu koji je nastao kao plod našeg zajedničkog i veoma napornog rada – rekao je Čović za klupski sajt.
On je istakao da klub još nije odlučio da li će revanš meč sa Budiveljnikom u okviru četvrtfinala Evrokupa igrati u Beogradskoj areni ili Pioniru.
-Svakako da sada nećemo stati. Uspešno smo preskočili još jedan stepenik i okrećemo se novim izazovima, kojih će itekako biti u finišu sezone. Ipak, igra koju prikazujemo u poslednje vreme, upućuju na zaključak da smo za te izazove spremni. Ovako dobri rezultati su dodatni podstrek za sve nas. Ekipa se nalazi u zgusnutom rasporedu utakmica, ali svi se nadamo povoljnom rezultatu u prvom meču sa Budiveljnikom – rekao je Čović.
Čović je dodao da očekuje podršku grada Beograda u organizaciji Fajnal-fora Jadranske lige, koji će se održati od 25. do 27. aprila.
-Za nas je to veoma važan turnir jer će finalisti obezbediti plasman u Evroligu naredne sezone. Kako stvari stoje, Srbija će gotovo sigurno na Fajnal-foru imati dva predstavnika, uz Zvezdu tu će biti i Partizan, i zato očekujem značajanu pomoć Grada u organizaciji ovog događaja. Mislim da je svima jasno koliki značaj ima ovaj turnir za srpsku košarku. Beogradska arena je već rezervisana i preostaje nam da vidimo kakve će uslove pred nas postaviti Jadranska liga i da li su oni realni i za nas uopšte prihvatljivi – zaklučio je Čović.
Crvena zvezda preostala dva kola u Jadranskoj ligi odigraće sa MZT-om iz Skoplja na svom terenu i Cibonom u Zagrebu. 

Povezana vest:  Radonjić: Igrali smo bez koncentracije