dejan radonjic kzs arena 2

Radonjić: Hladne glave na Budiveljnik

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da njegova ekipa mora da napravi manje grešaka nego u prvom duelu s Budiveljnikom ako želi da nadohnaditi zaostatak od tri poena. 
-U goste nam dolazi ekipa s jasnim kvalitetom i iskustvom… Oni su u duelu s Nanterom pokazali to iskustvo, pokazali su da posle prvog meča mogu da odigraju dobro i pametno. Imaju iskustvo više jer smo mi bili u drugačijoj situaciji sa Ritasom. Moramo da uđemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta i da napravimo manji broj grešaka nego u Litvaniji – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu. 
Crvena zvezda sutra od 19.30 dočekuje ukrajinsku ekipu Budiveljnika u revanš meču četvrtfinala Evropkupa. U prvom meču, koji je zbog situacije u Ukrajini, odigran u Litvaniji, Budiveljnik je pobedio sa 82:79. 
-Spremni smo da iznesemo pritisak… Moramo motivaciju i želju da artikulišemo u pravom smeru. Moramo da igramo hladne glave što možda neće biti lako. Moramo da gradimo rezultat i da u dužim intervalima budemo kvalitetni – kazao je Radonjić. 
On je kazao da se njegova ekipa za predstojeći meč pripremala kao i za svaki drugi, ali i da su analizirali prvi meč i da znaju šta teba da isprave. 
-U današnjoj košarci se zaostatak lakše stiže… U prvom meču smo dozvolili ekipi Budivevljnika preveliki broj lakih poena, odgovornost na terenu nije bila takva da se to spreči. U tom delu moramo da napravimo iskorak i da u napadu budemo drugačiji… Očekujem da greške budu svedene na najmanju moguću meru – naveo je trener crveno-belih. 
Radonjić je rekao i da odsustvo povređenog Artura Drozdova ne predstavlja veliki hendikep za ekipu Budiveljnika. 
-Igrali su već bez Drozdova, neće to biti njihova slabost niti naša prednost – dodao je Radnjić. 
Na konferenciji za medije u beogradskoj Areni je rečeno i da je za sutrašnji meč do sada prodato 18.000 ulaznica. Takođe, pozvali su navijače da na vreme dođu u Arenu kako bi se izbegle gužve na ulazima, ali i da navijaju fer i sportski da se crveno-beli ne bi suočili s drastičnom kaznom. 

Povezana vest:  Zvezda nastavila seriju pobedom nad Panatinaikosom

PHOTO: ATA Images