radonjic CZ BU 2 24Radonjić: Verovali smo do kraja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa do kraja verovala u večerašnji trijumf nad Budiveljnikom i plasman u polufinale Evrokupa.
-Držali smo kontrolu i verovali do kraja, bez obzira što su oni u jednom trenutku vodili i 10 razlike. Uspeli smo u završnici da rešimo ono što nam je bio problem tokom cele utakmice i na kraju slavimo – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Zvezda je plasirala u polufinalu Evrokupa, pošto je posle dvomeča i produžetka eliminisala ukrajinski Budiveljnik. U prvom meču ukrajinski tim pobedio je sa 82:79, a Zvezda je u revanšu dobila sa 79:70.
-Postojala je mogućnost da će naša odbrana, motivacija, želja i energija doneti nepoželjne stvari za ovaj kvalitet i nivo. Osetilo se na samom početku, a nervoza je dugo trajala, greške koje nisu tipične za nas… – kazao je Radonjić.
Utakmicu je u Areni pratilo 24.232 navijača, što je novi rekord Evrokupa.
-Ambijent je bio fenomenalan, navijači su napravili spektakl. To je bila i neka vrsta opterećenja za nas – naveo je Radonjić.
Crveno-beli će u polufinalu Evrokupa igrati protiv ruskog Uniksa iz Kazanja.
-Uniks je pokazao mnogo toga ove sezone, sigurno je tim koji je mnogo kvalitetniji nego što je igrao ove sezone. Oni su od starta proglašavani prvim favoritom Evrokupa – rekao je trener Zvezde.
Zvezda je jedina evroligaška ekipa koja će igrati u polufinalu Evrokupa.
-Time smo pokazali neke stvari koje su u jednom delu sezone bile pod znakom pitanja i sa te strane zadovoljstvo je veliko – kazao je Radonjić.
Prema njegovim rečima, ovo zadovoljstvo Zvezde mora kratko da traje, jer taj klub u narednom periodu očekuju bitni dueli.

Povezana vest:  Radonjić: Veliki uspeh Crvene zvezde